Πρίγκιπας Φίλιππος: H άγνωστη αλληλογραφία με την πριγκίπισσα Νταϊάνα

H καλή σχέση του δούκα του Εδιμβούργου Φιλίππου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα είναι κάτι που ήταν γνωστό εδώ και χρόνια με τον εκλιπόντα να είναι από τα λιγοστά άτομα της βασιλικής οικογένειας που στήριξε την πριγκίπισσα στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο αλλά και μετά το διαζύγιό τους.

Αυτή η ιδιαίτερη σχέση που είχαν είναι κάτι που έχει καταγραφεί και στη σειρά The Crown η οποία είναι αφιερωμένη στην βασιλική οικογένεια της Αγγλίας.

Σύμφωνα με τη επίσημη βιογραφία του εκλιπόντος πρίγκιπα, με τίτλο «Prince Philip Revealed», από την Ινγκριντ Σιούαρντ, “ταν η Νταϊάνα μπήκε για πρώτη φορά στη βασιλική οικογένεια, ο Φίλιππος ήταν αυτός που συνέτρεξε προς βοήθειά της, συνοδεύοντάς την σε επίσημα δείπνα και μαθαίνοντάς της την τέχνη της συζήτησης”

Ο πρίγκιπας Φίλιππος διατήρησε επίσης κρυφή αλληλογραφία με την Νταϊάνα, όπως προκύπτει από τη συνέχιση της προδημοσίευσης αποσπασμάτων του βιβλίου του θαλαμηπόλου της, Πολ Μπάρελ.

“Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει εχέφρων άνθρωπος που θα σε άφηνε εσένα για να παντρευτεί την Καμίλα” έγραφε σε ένα από τα γράμματά του προς την Νταιάνα ο δούκας του Εδιμβούργου ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: “Πρέπει να κοιτάξεις βαθιά στην καρδιά σου και να δεις αν μπορείς να ισχυρισθείς ότι η δική σου συμπεριφορά δεν ευθύνεται για τη διάλυση του γάμου σας και τον εξωσυζυγικό δεσμό Καρόλου – Καμίλας” αι με αρκετή αυστηρότητα συνεχίζει: Δεν εγκρίνουμε την ύπαρξη εραστών για κανέναν από τους δύο σας”,

Ιδιαίτερα αυστηρός όμως εμφανιζόταν και με τον γιο του, “Ο Κάρολος ήταν ανόητος που διακινδύνευσε τα πάντα για την Καμίλα. Ποτέ δεν είχαμε σκεφθεί ότι μπορεί να σε άφηνε για εκείνη. Κάτι τέτοιο δεν υπήρξε ούτε σαν σκέψη στο μυαλό μας¨”.
Από την άλλη η Νταιάνα στην δική της επιστολή εξέφραζε την αμέριστη ευγνωμοσύνη για το προσωπό του και τελείωνε με τη φράση: “Με τη μεγαλύτερη αγάπη, από την Νταϊάνα”.

Read More

And More