Πρίγκιπας Γουίλιαμ – Κέιτ Μίντλετον: Ποια είναι η φερόμενη ως «πέτρα του σκανδάλου» μαρκησία Ρόουζ Χάνμπερι

Χαμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, μετά τα δημοσιεύματα που ήρθαν ξανά στην επικαιρότητα και μιλούν για τρίτο πρόσωπο στον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον

Ο λόγος για τη μαρκησία Ρόουζ Χάνμπερι, η οποία κατά καιρούς έχει βρεθεί στο επίκεντρο λόγω της σχέσης που της «χρεώνουν» με τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Στίβεν Κόλμπερτ ανέφερε μέσα από την εκπομπή «The Late Show» ότι είχε κάποια ανησυχητικά νέα για τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας.

«Καθώς μιλούσαμε για αυτήν την εκπομπή χθες, το βασίλειο είχε αναστατωθεί από την εξαφάνιση της Κέιτ Μίντλετον. Λοιπόν, οι ειδήμονες του Διαδικτύου μαντεύουν ότι η απουσία της Κέιτ μπορεί να σχετίζεται με την παράνομη σχέση του συζύγου της και μελλοντικού βασιλιά της Αγγλίας Ουίλιαμ», ανέφερε ο Στίβεν Κόλμπερτ.

Και συνέχισε: «Λοιπόν, νομίζω ότι όλοι ξέρουμε ότι η υποτιθέμενη άλλη γυναίκα είναι η μαρκησία Ρόουζ Χάνμπερι. Υπάρχουν φήμες για αυτή τη σχέση από το 2019». 

Ποια είναι η Ρόουζ Χάνμπερι;

H 39χρονη Ρόουζ Χάνμπερι είναι μαρκησία του Χολμεντελέι και πρώην μοντέλο. Αυτή και ο σύζυγός της Ντέιβιντ, 7ος Μαρκήσιος του Τσόλμοντελεϊ, έχουν τρία παιδιά. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στην Ιταλία το 2003 και αρραβωνιάστηκαν έξι χρόνια αργότερα. Παντρεύτηκαν σε μια ιδιωτική τελετή στο Chelsea Town Hall στο Λονδίνο το 2009.

Η πρώτη φορά που βρέθηκε στο προσκήνιο ήταν τον Απρίλιο του 2019, όταν το παλάτι είχε συγκλονιστεί με την αποκάλυψη του περιοδικού «Ιn Touch» ότι η 35χρονη τότε Ρόουζ Χάνμπερι σχετιζόταν ερωτικά με τον πρίγκιπα της Ουαλίας, την ώρα μάλιστα που η Κέιτ Μίντλετον ήταν έγκυος στο τρίτο παιδί τους, τον πρίγκιπα Λούις. Τα πάντα διαψεύστηκαν αλλά οι πρώην κολλητοί Ουίλιαμ και Ντέιβιντ, Κόμης του Χολμεντελέι και οι πρώην κολλητές, Κέιτ Μιντλετον και Ρόουζ Χάνμπερι διέκοψαν τις επαφές τους.

Μια μακρά βασιλική σύνδεση

Λέγεται ότι η οικογένεια της Ρόουζ έχει μακρά ιστορία με τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Σύμφωνα με αναφορές, η γιαγιά της, η Λαίδη Ελίζαμπεθ Λάμπαρτ, υπηρέτησε ως παράνυμφος της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ όταν παντρεύτηκε τον Φίλιπ Μαουντμπάτεν, τον δούκα του Εδιμβούργου, το 1947.

Η 39χρονη πριν παντρευτεί τον -κατά 23 χρόνια μεγαλύτερό της- μαρκήσιο του Χολμεντελέϊ, είχε μια έντονη κοινωνική ζωή στους κύκλους της βρετανικής αριστοκρατίας.

Η «απάντηση» του Παλατιού

«Δυστυχώς, αν μια φήμη αφεθεί να κάνει τα δικά της, μπορεί να τρέξει 20 γύρους σε όλο τον κόσμο, σχολιάζει ο ειδικός σε θέματα της βασιλικής οικογένειας και συγγραφέας, Όμιντ Σκόμπι στο ET. «Το Παλάτι δεν το σχολίασε ποτέ, έτσι αυτές οι φήμες δεν θα εξαφανιστούν ποτέ, παρόλο που δεν φαίνεται να είναι αληθινές».

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Σκόμπι, το παλάτι αντιμετώπισε έμμεσα τη φήμη για την υπόθεση Ρόουζ – Ουίλιαμ. Εκείνη την εποχή, έστρεψε τον Τύπο ενάντια στη Μέγκαν Μάρκλ και την έριξε στους «λύκους», ώστε να καλύψει το σκάνδαλο και να προστατέψει την Κέιτ.

Φωτογραφίες: Splash Ideal/Images, Getty Images

Read More

And More