"Είμαστε όλοι Έλληνες"

Πρίγκιπας Κάρολος: Το επίσημο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, με μενού από τον Λευτέρη Λαζάρου

Μετά την ξενάγηση του Πρίγκιπα Κάρολου και όλων των επίσημων προσκεκλημένων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβας, στην Εθνική Πινακοθήκη, ακολούθησε το επίσημο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το γεύμα παραθέτει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821. Η κ. Σακελλαροπούλου, επέλεξε τον γνωστό σεφ Λευτέρη Λαζάρου για να σχεδιάσει και να εκτελέσει το μενού για τους υψηλούς καλεσμένους της βραδιάς. 

Ο πρίγκιπας Κάρολος στο λόγο του ανέφερε πως επέστρεψε στην πατρίδα του και πως νιώθει μια σύνδεση με την Ελλάδα

 

Οι κυρίες και οι κύριοι άλλαξαν ρούχα και μετέβησαν στο προεδρικό Μέγαρο για το δείπνο.

Η πριγκίπισσα της Κορνουάλης, έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο φορώντας ένα μάξι γαλάζιο φόρεμα,με χρυσές λεπτομέρειες που συνδύασε με nude εσάρπα ενώ ήταν χρυσή και η προστατευτική μάσκα για τον κορονοϊό αλλά και η τσάντα της.

Για το δείπνο έχουν επίσης λάβει πρόσκληση οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ενώ, όπως έγινε γνωστό, ο Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί χωρίς τη σύζυγό του, Περιστέρα Μπαζιάνα. Παρόντες στο Προεδρικό Μέγαρο είναι η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου με τον σύζυγό της Θόδωρο, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη καθώς και η υπουργοί που θα συνοδεύουν τους ομολόγους τους που βρίσκονται στη χώρα ως προσκεκλημένοι.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού επέλεξε ένα κομψό μπλε σκούρο μάξι φόρεμα με ιδιαίτερα μανίκια και χρυσά βραχιόλια

Κυρίαρχο στο μενού της ξεχωριστής θα είναι το ψάρι ενώ το μενού αποτελείται από τα εξής εδέσματα: 

Πρώτο πιάτο θα είναι ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.

Θα ακολουθήσει η σούπα, που θα είναι κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια με σέλινο, μυρώνια, καυκαλήθρες και λάδι Καλαμάτας.

Το δεύτερο πιάτο θα είναι ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου αρωματισμένος με κιτρινόριζα και κρόκο Κοζάνης.

Στην συνέχεια οι καλεσμένοι θα γευτούν φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και τοματίνια Κρήτης.

Το επιδόρπιο με προϊόντα της ελληνικής γης αφού θα έχει λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου και κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά με φιστίκια Αιγίνης.

Τα κρασιά θα είναι λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα.

Το δείπνο θα κλείσει  με καφέ αλλά και με γλυκό κόκκινο «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών ένα δυσεύρετο κρασί.

Δες εδώ φωτογραφίες από την ξενάγηση στην Εθνική Πινακοθήκη

Φωτογραφίες: REUTERS

Read More

And More