Πρίγκιπας William - πρίγκιπας Harry: Ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό!

Πρίγκιπας William – πρίγκιπας  Harry: Ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό! | tlife.gr

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ και ο Δούκας του Σάσεξ ένωσαν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ (πρίγκιπας William) και ο πρίγκιπας Χάρι (πρίγκιπας Harry) κήρυξαν την Τετάρτη το βράδυ την έναρξη της Διάσκεψης για το Παράνομο Εμπόριο Άγριας Ζωής 2018 στο Παλάτι του Σεν Τζέιμς, στο κέντρο του Λονδίνου παρουσία υπουργών, οικονομολόγων, επιχειρηματιών και ακτιβιστών για την προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό Kensington Royal των δύο μελών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στο Twitter.

«Πρόκειται για μια παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής, επειδή η επείγουσα πρόκληση του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής είναι αυτή, με την οποία είμαστε αντιμέτωποι ως παγκόσμια κοινότητα» τόνισε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες μεταξύ των οποίων και η πρώτη κυρία της Κένυας, Μάργκαρετ Κενιάτα.

«Το έγκλημα αυτό εξακολουθεί να παρεμποδίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη, να υπονομεύει το κράτος δικαίου και να στερεί από τις τοπικές κοινότητες μερικούς από τους πιο πολύτιμους φυσικούς πόρους τους» πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συμμετείχε στη συνάντηση της Οικονομικής Ομάδας Δράσης της οργάνωσης, United for Wildlife στη διάρκεια της οποίας υπογράφηκε η «Διακήρυξη του Mansion House» για τη διατάραξη της ροής παράνομων εισοδημάτων που προκύπτουν από την πώληση «προϊόντων λαθροθηρίας».

Σε μια πρωτοφανή κίνηση, περισσότεροι από 30 παγκόσμιοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί συνεργάστηκαν για να υπογράψουν τη «Διακήρυξη του Mansion House» συμφωνώντας ότι «δεν θα διευκολύνουν εν γνώσει τους ή δε θα ανεχθούν οικονομικές ροές που προέρχονται από παράνομο εμπόριο άγριας ζωής και τη συναφή διαφθορά».

Στη διακήρυξη περιλαμβάνονται δεσμεύσεις για συμβολή στην παγκόσμια μάχη κατά του παράνομου εμπορίου άγριων ζώων και για ανταλλαγή πόρων και πληροφοριών σε μια προσπάθεια να διαταραχθεί η ροή παράνομου εισοδήματος που παράγεται από τα προϊόντα που προέρχονται από λαθροθηρία, όπως οι χαυλιόδοντες, το κέρατο ρινόκερου και τα λέπια πανγκολίν.

«Μπορούμε να διαταράξουμε μια παγκόσμια εγκληματική επιχείρηση που προκαλεί μεγάλη ζημιά στις κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Και θα συμμετάσχουμε στην προστασία της άγριας φύσης και για τις μελλοντικές γενιές» είπε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Η United for Wildlife έχει αποστολή την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου άγριων ζώων με τη συνεργασία οργανισμών προστασίας του περιβάλλοντος, κυβερνήσεων και παγκόσμιων ομίλων. Με επικεφαλής τον Δούκα του Κέιμπριτζ και το Βασιλικό Ίδρυμα (Royal Foundation, το οποίο ιδρύθηκε το 2009, ώστε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι να προωθούν ανθρωπιστικούς σκοπούς) η United for Wildlife δραστηριοποιείται για την προστασία των απειλούμενων ειδών, όπως οι ελέφαντες, οι ρινόκεροι, οι τίγρεις και τα παγκολίν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

READ more