Πριγκίπισα Ντελφίν Μποέλ: “Μου έλεγαν είσαι μπάσταρδο Δεν μπορούσε η μάνα σου να πάρει το χάπι; Νιώθω δικαιωμένη” (βίντεο)

Πίσω από τις κλειστές πόρτες του παλατιού των Βρυξελλών ένα σκάνδαλο σοβούσε για χρόνια. Ο βασιλιάς Αλβέρτος είχε ένα νόθο παιδί και κανείς δεν έπρεπε να μιλά γι’ αυτό. Η βασιλική οικογένεια του Βελγίου, μια από τις πλέον σεβάσμιες οικογένειες της Ευρώπης, κράτησε σχεδόν για μισό αιώνα πεισματικά καλά κρυμμένο μέχρι το τέλος, το σκοτεινό μυστικό της ύπαρξης της, Ντελφίν Μποέλ.

Δικαιωμένη και απαλλαγμένη από την ντροπή μετά το τεστ DNA, που επέβαλε το δικαστήριο στο τέως βασιλιά, συναντά για πρώτη φορά τον ετεροθαλή αδελφό της στο παλάτι.

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή 60 minutes της Αυστραλίας αποκαλύπτει: «Έγινα γνωστή από την ντροπή. Ήμουν η βρώμικη μπουγάδα του Πρίγκιπα. Είχα να παλέψω για κάτι που μου ανήκε.» «Αγαπάς τον πατέρα σου;» τη ρωτά ο δημοσιογράφος της εκπομπής για να πάρει τη απάντηση: «Δεν ξέρω.»

Η βασιλική οικογένεια του Βελγίου. Ο τέως βασιλιάς Αλβέρτος ο Β΄ με τον γιο του βασιλιά Φίλιππο, τη σύζυγό του Πάολα και τη νύφη του Ματθίλδη

Η Ντελφίν που είναι πετυχημένη εικαστικός και έχει τρία παιδιά εξομολογείται: «Μου έλεγαν, είσαι μπάσταρδο, δεν μπορούσε η μάνα σου να πάρει το χάπι; Βάζεις το Βέλγιο σε περιπέτειες.»

Όλα ξεκίνησαν με ένα παραμυθένιο γάμο στις 2 Ιουλίου του 1959. Ο πρίγκιπας Αλβέρτος και η πανέμορφη Ιταλίδα πριγκίπισσα Πάολα γνωρίζονται και παντρεύονται σε ένα γάμο που θύμιζε παραμύθι.

Τη δεκαετία του 60 αποτελούν το πιο θαυμαστό ζευγάρι γαλαζοαίματων της Ευρώπης, κάτι σαν τον Κάρολο και την Νταϊάνα αργότερα. Αποκτούν τρία παιδιά τον Φίλιππο, την Άστριντ και τον Λωράν. Λίγα χρόνια αργότερα ωστόσο την ευτυχία του ζευγαριού σκιάζει η εξωσυζυγική σχέση του Αλβέρτου. Ο πρίγκιπας βρήκε ερωμένη, στο πρόσωπο της Βελγίδας βαρόνης Σιμπύλ ντε Σελίς, μιας αριστοκράτισσας παντρεμένης με τον δισεκατομμυριούχο Ζακ Μποέλ.

Η Ντελφιν Μποελ εξομολογείται για το love story των γονιών της: «Οι γονείς μου είχαν ένα απίστευτο love story. Η μητέρα μου αποφάσισε να μου πει στα 17 μου ποιος ήταν ο πατέρας μου, γιατί φοβόταν ότι μπορεί να μιλούσα και κάτι τέτοιο θα προκαλούσε μεγάλο σκάνδαλο στην πατρίδα μου.»

Η βαρόνη Σιμπύλ ντε Σελύς έμεινε εγκλωβισμένη σε ένα γάμο που δεν την έκανε ευτυχισμένη. Έλεγε για χρόνια στην Ντελφίν ότι ήταν κόρη του Ζακ και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να προστατέψει τον εραστή της και μετέπειτα Βασιλιά.

«Όταν ήμουν μικρή νόμιζα ότι ο βασιλιάς ήταν ο καλύτερος φίλος της μαμάς» συνεχίζει η Ντελφίν στη συνέντευξή της στο αυστραλιανό δίκτυο. «Μιλούσαν πάρα πολλές ώρες στο τηλέφωνο και πηγαίναμε διακοπές με το σκάφος του οι τρεις μας. Απ’ ότι κατάλαβα μετά, ήταν για να μην μας αναγνωρίσει κανείς.»

Μέχρι και σήμερα η μοναρχία στο Βέλγιο κρατάει τη συνοχή ενός κράτους διχασμένου μεταξύ γαλλόφωνων και Φλαμανδών. Ο παθιασμένος έρωτας του Αλβέρτου με την Σιμπύλ τον έκανε να σκεφτεί το διαζύγιο λένε κάποιοι. Φοβούμενος ωστόσο την επίπτωση μιας τέτοιας πράξης για τη μοναρχία έκανε πίσω.

«Η μητέρα μου ήταν πατριώτισσα και θυσίασε τη ζωή της για να κρατήσει τη μοναρχία δυνατή» ισχυρίζεται η Ντέλφιν για τη μητέρα της.

Ο πρίγκιπας Άλβέρτος στέφεται βασιλιάς το 1963. Το ένοχο μυστικό ήταν γνωστό στους βασιλικούς κύκλους. Προς τα έξω ωστόσο βγήκε αργότερα . Η διαρροή έγινε σύμφωνα με το την εκπομπή “60 minutes”, από έναν άνθρωπο που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει, τον Mario Danneels. O μικροκαμωμένος και λιπόσαρκος Φλαμανδός έφηβος, στα 16 του μπήκε στο παλάτι για να γράψει μια βιογραφία της βασίλισσας Πάολα. Σε μια μόνο φράση του στο βιβλίο αναφέρθηκε στην ετεροθαλή αδελφή των παιδιών του Bασιλιά. Μετά από αυτό ξέσπασε ένα απίστευτο σκάνδαλο χωρίς σύνορα στα media, μου λατρεύουν άλλωστε τέτοιες γαργαλιστικές ιστορίες.

Η ζωή της Ντελφίν, που μένει εκείνη την περίοδο στο Λονδίνο, μετατρέπεται σε κόλαση από τους ρεπόρτερ και τους παπαράτσι που στρατοπεδεύουν έξω από το σπίτι της. «Ήμουν 32 χρονών τότε και έκανα τα πάντα για να μιλήσω στον πατέρα μου. Του έγραφα γράμματα, προσπάθησα να τον προσεγγίσω μέσω του Καρδιναλίου, μέσω πολιτικών προσώπων αλλά μάταια. Κανείς δεν θέλει να στενοχωρήσει έναν παντοδύναμο άνθρωπο, όπως ο βασιλιάς.» εξομολογείται.

Το 2013 ο βασιλιάς Αλβέρτος εγκαταλείπει το θρόνο και νέος βασιλιάς στέφεται ο γιος του Φίλιππος. Τότε είναι που καλείται πλέον να αντιμετωπίσει τους σκελετούς που έκρυβε τόσα χρόνια στην ντουλάπα του.

«Αποφάσισα να τον πάω στο δικαστήριο» λέει η προσφάτως αναγνωρισμένη πριγκίπισσα και «να διεκδικήσω ότι είχαν και τα άλλα του παιδιά.» και συνεχίζει. «Αρνιόταν να κάνει τεστ DNA. Είναι πολύ σκληρό να αρνείσαι σε έναν άνθρωπο να μάθει ποιος είναι ο βιολογικός του γονιός. Αυτό που με πλήγωσε περισσότερο είναι ότι οι δικηγόροι του, όταν βγήκε το τεστ θετικό, ισχυρίστηκαν ότι έλεγε πως δεν ήμουν παιδί του, γιατί δεν είχε συναισθήματα για μένα. Ένιωσα τόσο προδομένη. Εγώ όλα αυτά τα χρόνια τον προστάτευα, γιατί τον αγαπούσα!»

Read More

And More