Πριγκίπισσα Αλίκη: Η βίλα, τα έπιπλα και τα προσωπικά αντικείμενα της μητέρας του πρίγκιπα Φιλιππου – Φωτογραφίες

Από το περασμένο Σάββατο ο σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ, Δούκας του Εδιμβούργου Φίλιππος, αναπαύεται στην τελευταία του κατοικία. Η σχέση του συζύγου της βασίλισσας της Αγγλίας είναι γνωστή. Οι γονείς του ήταν η Πριγκίπισσα Αλίκη του Μπάττενμπεργκ και ο Πρίγκιπας Ανδρέας της Ελλάδας και της Δανίας. Γεννήθηκε στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο Μον Ρεπό στην Κέρκυρα, όμως η οικογένειά του εξορίστηκε από τη χώρα όταν εκείνος ήταν ακόμη βρέφος.  Η μητέρα του Αλίκη έκανε φιλανθρωπικό έργο στη Ελλάδα και τάχθηκε στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Έγινε μοναχή και αφιέρωσε τη ζωής για να βοηθάει όποιον είχε ανάγκη. 

Η θερινή κατοικία της πριγκίπισσας Αλίκης βρίσκεται σχεδόν αναλλοίωτη από το χρόνο στο Νέο Ηράκλειο. Λέγεται βίλα πριγκίπισσας Αλίκης και εκείνη τη δώρισε στον Ερυθρό Σταυρό ενώ αργότερα πέρασε στο Δήμο Νέου Ηρακλείου. Μέσα στο υπέροχο οίκημα υπάρχουν ακόμα τα προσωπικά αντικείμενα και τα έπιπλα της μητέρας του πρίγκιπα Φίλιππου. Η βίλα, χτίστηκε 100 χρόνια πριν. Τη αγόρασε η πριγκίπισσα Αλίκη και έμεινε στην ιδιοκτησία της μέχρι το 1967, δυο χρόνια πριν φύγει από τη ζωή, στο Λονδίνο.

Τα ποτήρια και τα φλυτζάνια της, φωτογραφίες από τη νεανική της ηλικία και αργότερα, καναπέδες τραπέζια και έπιπλα που χρησιμοποιούσε κατά τη διαμονή της στη βίλα.

Δες τις φωτογραφίες

Διάβασε εδώ: Πρίγκιπας Φίλιππος: Σπάνιες φωτογραφίες από την επίσκεψή του στην Ελλάδα το 1965 με την μητέρα του

Φωτογραφίες by NDP

Read More

And More