Πριγκίπισσα Νταϊάνα: 25 χρόνια από τον θάνατό της – Οι τελευταίες φωτογραφίες λίγες ώρες πριν από το τροχαίο

Ήταν ξημερώματα της 31ης Αυγούστου του 1997, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η πριγκίπισσα Νταϊάνα μαζί με τον σύντροφό της, Ντόντι Αλ Φαγιέτ συγκρούεται στην τσιμεντένια κολόνα στήριξης της οροφής του τούνελ Ποντ ντ’ Αλμά στο Παρίσι. Τότε, ο Φαγιέτ, αλλά και ο οδηγός του οχήματος βρίσκουν ακαριαίο θάνατο, ενώ η Νταϊάνα τραυματίζεται πολύ σοβαρά.

Στο σημείο έχουν φτάσει ήδη παπαράτσι, που απαθανατίζουν τις τραγικές στιγμές, με την πριγκίπισσα να τους λέει –όπως έγινε γνωστό αργότερα- «Αφήστε με ήσυχη».

Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε οι γιατροί προσπάθησαν να τη σώσουν, καθώς πάθαινε απανωτά καρδιακά επεισόδια, ωστόσο τελικά λίγες ώρες μετά η πριγκίπισσα έφυγε από τη ζωή. Παγκόσμιο σοκ. 

Σήμερα, 31 Αυγούστου 2022, συμπληρώνονται 25 χρόνια από τον θάνατό της.

Ο πρίγκιπας Χάρι ήταν 12 ετών όταν σκοτώθηκε η πολυαγαπημένη του μητέρα και περπάτησε πίσω από το φέρετρό της. «Δεν νομίζω ότι πρέπει να ζητηθεί από οποιοδήποτε παιδί να το κάνει αυτό, σε καμία περίπτωση», δήλωσε το 2017 σε συνέντευξή του.

Μάλιστα, έχει δημιουργηθεί στο twitter το hashtag #Diana25, στο οποίο άνθρωποι από όλον τον κόσμο αποθεώνουν την αδικοχαμένη πριγκίπισσα.

Οι τελευταίες φωτογραφίες λίγες ώρες πριν από τον θάνατό της

 

Τα τελευταία στιγμιότυπα πριν από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του συντρόφου της Ντόντι Αλ Φαγιέτ έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Τότε, η αδικοχαμένη Νταϊάνα φαινόταν στρεσαρισμένη από την παρουσία των φωτογράφων που κατέγραφαν κάθε κίνησή της.

Τι δήλωσε ο πυροσβέστης που έσπευσε να σώσει την πριγκίπισσα στο τραγικό τροχαίο

Ο πυροσβέστης, Χαβιέρ Γκούμερλον, ήταν ένας από τους άνδρες που απεγκλώβισαν τη Νταϊάνα από το αυτοκίνητο και το σημείο συντριβής. Μιλώντας στη Sun, ο Γκούμερλον θυμάται τα τελευταία λόγια της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

«Δεν το πίστευα. Είχε ανοιχτά τα μάτια της στην αρχή και είχε τις αισθήσεις της». Όπως εξομολογήθηκε, πριν τη βγάλουν από το αυτοκίνητο, εκείνος της κρατούσε το χέρι και προσπάθησε να την παρηγορήσει και να την κρατήσει ψύχραιμη. «Μου είπε “Θεέ μου τι έγινε;” και λίγο αργότερα υπέστη ανακοπή».

«Της έκανα μαλάξεις στην καρδιά και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα άρχισε να αναπνέει ξανά. Ήταν φυσικά μια ανακούφιση γιατί, ήθελα να της σώσω τη ζωή και αυτό νόμιζα ότι το είχα κάνει. Για να είμαι ειλικρινής πίστευα ότι θα ζούσε. Από όσο ήξερα όταν ήταν στο ασθενοφόρο ήταν ζωντανή και περίμενα να ζήσει. Αλλά έμαθα αργότερα ότι είχε πεθάνει στο νοσοκομείο. Ήταν πολύ αναστατωμένη.

Ξέρω πια, ότι υπήρξαν σοβαροί εσωτερικοί τραυματισμοί, αλλά όλο το επεισόδιο είναι ακόμα πολύ έντονο στο μυαλό μου. Και η ανάμνηση εκείνης της βραδιάς θα μείνει για πάντα μαζί μου» σημείωσε ο πυροσβέστης σε μια συγκλονιστική συνέντευξη.

«Τότε δεν είχα ιδέα ότι ήταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Μόνο όταν την έβαλαν στο ασθενοφόρο ένας από τους άνδρες του ασθενοφόρου μου είπε ότι ήταν αυτή».

Πηγή φωτογραφιών: Splash/Ideal Images

Read More

And More