Πριγκίπισσα Νταϊάνα: To ΒΒC ζήτησε συγγνώμη 26 χρόνια μετά για την ιστορική συνέντευξη που είχε δώσει

«Καθώς το BBC δεν μπορεί να γυρίσει τον χρόνο πίσω, έπειτα από 26 χρόνια, μπορούμε να ζητήσουμε μια πλήρη και άνευ όρων συγγνώμη. Το BBC το προσφέρει αυτό σήμερα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του BBC Τιμ Ντέιβι μετά την έρευνα που έγινε για τον τρόπο κάτω από τον οποίο πραγματοποιήθηκε η ιστορική συνέντευξη που έδωσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα πριν 2.5 δεκαετίες.

«Παραπλανητικές» μεθόδους αναφέρεται ότι χρησιμοποίησε ο Βρετανός δημοσιογράφος Μάρτιν Μπασίρ προκειμένου να εξασφαλίσει μια συνέντευξη με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία προβλήθηκε το 1995 από το BBC.

«Ήταν κάτι το ανόητο που έκανα και είναι μια πράξη για την οποία λυπάμαι βαθιά», δήλωσε ο Μάρτιν Μπασίρ, ο οποίος είχε δείξει στον αδελφό της Νταϊάνα, Τσαρλς Σπένσερ, πλαστά αντίγραφα κίνησης λογαριασμών που υποτίθεται έδειχναν ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας πλήρωναν δύο πρόσωπα στο βρετανικό παλάτι προκειμένου να κατασκοπεύουν την αδελφή του, κάτι που ώθησε τον Σπένσερ να συστήσει τον δημοσιογράφο στη Λέιντι Ντι.

Εκείνη την εποχή, η πριγκίπισσα ανησυχούσε βαθιά ότι την κατασκόπευαν και ότι το προσωπικό της αποκάλυπτε πληροφορίες για εκείνη. Τα «αποδεικτικά στοιχεία» του Μπασίρ φέρεται να την έπεισαν να παραχωρήσει τη συνέντευξη, ένα χρόνο αφ’ ότου είχαν χωρίσει με τον πρίγκιπα Κάρολο.

«Ήμασταν τρεις σε αυτόν τον γάμο, οπότε υπήρχε λίγο συνωστισμός» είπε η αείμνηστη Νταϊάνα στη συνέντευξη, αναφερόμενη στη σχέση του Κάρολου με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Εβδομάδες μετά την προβολή της συνέντευξης, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου άρχισαν τη διαδικασία διαζυγίου. …

Read More

And More