“Πρωινό Mou”: Αλήθεια, τι γεύση μας άφησε;

Ε, ναι ,λοιπόν, από χθες ταξιδεύει επιτέλους στους δέκτες μας το brand-new πρωινό του Mega για το οποίο πλέον δεν θα άντεχα ούτε μία μέρα ακόμη αναμονής και παραφιλολογίας. Νισάφι πια… Μπουχτίσαμε δύο μήνες τώρα…

Επιτέλους ,λοιπόν, η αυλαία άνοιξε και ο Πέτρος Κωστόπουλος πήρε το βάπτισμα του πυρός και ως… πρωινατζής! Που να το φανταζόταν… Στοιχηματίζω πως αν κανείς του έλεγε ακόμη και πριν από πέντε χρόνια πως κάποια στιγμή θα αναλαμάβανε το τιμόνι ενός πρωινάδικου θα τον έστελνε για… εξορκισμό!

Κι όμως να που τα πάντα γίνονται σε αυτή την ζωή… Και όχι μόνο αυτό, γίνονται και στο τέλος από εκεί που περίμενες ο άλλος επιοικώς να μην βλέπετε, να είναι μία χαρά. Ναι, γιατί ο Πέτρος και χθες και σήμερα ήταν μία χαρά. Εντάξει, εννοείται πως δεν μιλάμε για τον ιδανικό παρουσιαστή πρωινάδικου, όμως, κι από την άλλη μεριά βγήκε στον αέρα δοκιμάζοντας τον εαυτό του σε κάτι τόσο διαφορετικό και αν μη τι άλλο ήταν αξιοπρεπής. Είχε μία αξιοπρεπή παρουσία…

Αρχικά είχε άγχος, αρκετό άγχος, τόσο που νόμιζες πως έψαχνε για την έξοδο κινδύνου και όπου φύγει-φύγει. Στην συνέχεια ,όμως, χάρη στα χιλιόμετρα που έχει στον χώρο και στην εμπειρία που διαθέτει, κατάφερε να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και με ψυχραιμία, αλλά και χαμόγελο να βρει τους ρυθμούς του.

Σύμπτωμα της πρεμιέρας; Μιλούσε διαρκώς, ακόμα και όταν μιλούσαν και οι άλλοι, γι΄αυτό και η παλιά Ρούλα Κορομηλά του την… είπε και τον συνέφερε με συνοπτικές διαδικασίες.

Ναι, ο Πέτρος σε αυτό τον νέο του ρόλο είναι καλός, δεν με χάλασε, γιατί είδα ότι είναι έτοιμος να τσαλακώσει την εικόνα του για τα καλά και να δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Ναι και θα μαγειρέψει και ζώδια θ ΄ακούσει και gossip θα κάνει και κοινωνικά θέματα θα παρουσιάσει.

Φυσικά χρειάζεται χρόνος για να βρει τα σωστά τηλεοπτικά του πατήματα και για να μπορέσει σε όλο αυτό να δώσει την σφραγίδα Κωστόπουλου για την οποία και υποθέτω τον προτίμησαν οι Megaλικοί. Από την άλλη μεριά βέβαια, ας άλλαζε το κανάλι και ένα… κλικ το πλατό! Δεν θα έπεφτε έξω ο προυπολογισμός τους. Το να βάζεις μία ομάδα του κουτιού σε ένα πλατό από το οποίο μόνο οι φωτογραφίες των προηγούμενων που δεν είναι στολισμένες στο σαλονάκι, δεν είναι και ότι καλύτερο.

Στοιχειωμένος έμοιαζε ο χώρος, τόσο που προσωπικά περίμενα τον Γιώργο Λιάγκα να ξεπροβάλει πίσω από την κολόνα και να μου κάνει… μπουυυυ !!!

Οσο για την Τζένη Μπαλατσινού; Για την πολυσυζητημένη Τζένη; Εννοείται πως στάθηκε ένα βήμα πριν τον Πέτρο Κωστόπουλο, μιας και είπαμε ανέλαβε την συμπαρουσίαση της εκπομπής και όχι την παρουσίαση. Κατά τα άλλα; Σαφέστατα και θα μπορούσε να έχει μιλήσει περισσότερο και σαφέστατα θα μπορούσε να έχει προσπαθήσει να ξεκλειδώσει παραπάνω τον εαυτό της.

Η Τζένη θέλει χρόνο για να τα καταφέρει να μας ξεδιπλώσει το όποιο τηλεοπτικό ταμπεραμέντο μπορεί να διαθέτει. Βέβαια, προτιμώ κάποιον που δεν ξέρει αν το έχει και σε πόσο βαθμό το έχει, να είναι στην αρχή πιο διστακτικός και να πατάει φρένο, από το να εμφανίζεται στον αέρα να γίνεται γραφικός και να λέει ότι αρλούμπα του κατέβει. Η γυναίκα έχει την αίσθηση της αυτοπροστασίας, αρκεί να μην εγκλωβιστεί μέσα σε αυτή. Θα δούμε…

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος τώρα… Ο Δημήτρης που είδαμε, όχι δεν ήταν ο Δημήτρης που ξέραμε… Με την όλη αλλαγή, την ίντριγκα και το παρασκήνιο που προηγήθηκε, τελικά φαίνεται πως τα έχασε κι εκείνος. Δεν μιλούσε, δεν ατακάριζε, δεν ήταν αυθόρμητος, δεν γελούσε, ήταν συγκρατημένος και με δύο – τρεις λέξεις όπως ήδη σας είπα, δεν ήταν ο Δημήτρης. Ελπίζω γρήγορα να βρει τον παλιό, καλό τηλεοπτικό εαυτό του και αν τον έχουν πιάσει οι… ευαισθησίες του και οι μελαγχολίες του, ας τις ξεπεράσει.

Φυσικά θα σας πω την γνώμη μου και για την αοιδό Ελισάβετ Σπανού αν δεν κάνω λάθος το όνομά της, την οποία πραγματικά για την ώρα δεν κατάλαβα γιατί αποφάσισαν εκεί στο Mega πως πρέπει να βρίσκεται στο συγκεκριμένο τηλε-παρεάκι. Δεν είχε τίποτα να μου πει. Πιο τίποτα πεθαίνεις. Εκτός αν έχει κρυφά ταλέντα και αποδειχθεί στην πορεία πως θα είναι η έκπληξη του χειμώνα. Ιδωμεν…

Τέλος, πολύ καλός ήταν ο Αρης Καβατζίκης, μιας και πρόκειται για έναν συνάδελφο που δεν χάνει ποτέ το μέτρο και κυρίως; Την ευγένεια και την παιδεία του. Και το σχόλιό του θα κάνει, αλλά και θα σεβαστεί όλους εκείνους που τον ακούν και τον βλέπουν.

Εσχάτως, η χυδαιότητα είχε γίνει μαγκιά στην ελληνική τηλεόραση και ευτυχώς ο Αρης δεν φοίτησε κι αυτός σε αυτή τη “σχολή” !!!

Read More

And More