Προκαλεί ο τσολιάς στην αφίσα για το gay parade!

Προκαλεί ο τσολιάς στην αφίσα για το gay parade! | tlife.gr

Σάλος έχει προκαλέσει η εμφάνιση της αφίσας του gay parade, η οποία απεικονίζει τσολιάδες και με τη φράση «ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ» καλεί τους ομοφυλόφιλους να συμμετάσχουν στην παρέλαση,που θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 5 Ιουνίου.

Η αφίσα που απευθύνεται σε «Γκέι, Λεσβίες, Αμφί και Τρανς» έχει σκορπίσει θύελλα αντιδράσεων καθώς πολλοί καταδικάζουν αυτήν την κίνηση, που χρησιμοποιεί ένα εθνικό σύμβολο υπερηφάνειας της χώρας για έναν τέτοιο σκοπό. , Ενω κάποιοι άλλοι αναρωτιούνται γιατί οι δημιουργοι της αφίσας προκαλούν με αυτόν τον τρόπο.

Αντιδράσεις υπήρξαν όμως, κι από το χώρο του θεάματος, αφού και οι καλλιτέχνες δεν επιβραβεύουν μια τέτοια παρουσίαση. «Η παρέλαση κάνει κακό», λέει ο ανατρεπτικός σκηνοθέτης Νίκος Ζερβός στον Alter, επισημαίνοντας πως δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να γίνει η παρέλαση και οι ομοφυλόφιλοι να παρουσιάζονται ως μειωνότητα τη στιγμή που υπερτερούν στον καλλιτεχνικό χώρο.

Με αφορμή το σλόγκαν της αφίσας, ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Ζουγανέλης είπε στην εφημερίδα Espresso «Ο Άγνωστος Στρατιώτης δεν είναι παντού! θα έπρεπε να σκεφτείτε πολύ για να τον καλέσετε ή να τον προκαλέσετε!»

Θέλοντας να απαντήσει στις αντιδράσεις, ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Βαλλιανάτος αναφέρει πως η αφίσα είναι μια ελεύθερη άποψη ενός καλλιτέχνη. «Οι ομοφυλόφιλοι, οι λεσβίες, οι αμφισεξουαλικοί και οι τρανς στην Ελλάδα είναι πολίτες και διεκδικούν τα δικαιώματα τους», σημειώνει.

READ more