Προκόπης Αγαθοκλέους – Άγιος Παΐσιος: Ο ρόλος στη σειρά, ο γάμος με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά

Καλεσμένος στην εκπομπή Mega Καλημέρα βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 10/2 ο Προκόπης Αγαθοκλέους που πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Mega, «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό», που κάνει πρεμιέρα απόψε στις 22:30.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων, μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη και τον Κώστα Τσουρό για τον ρόλο που ενσαρκώνει στη σειρά, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στα γυρίσματα αλλά και για την προσωπική του ζωή.

«Δεν είναι εύκολο. Είναι μια πρόταση, που σπανίζει. Δεν έχεις κάθε μέρα την ευκαιρία να παίξεις έναν τέτοιο ρόλο. Ήρθα σε επαφή με ανθρώπους και Πατέρες που τον γνώρισαν. Πήρα την καθοδήγησή τους για να μπορέσω να υποδυθώ τον ρόλο. Ένιωσα ότι πρέπει να το κάνω με σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Όταν είπα το «ναι» χρειάστηκα λίγη ώρα αλλά η πρόκληση αυτή δεν μου επέτρεψε να το σκεφτώ και πολύ», υποστήριξε ο Προκόπης Αγαθοκλέους.

Ο ίδιος μάλιστα, αποκάλυψε πως ήρθε σε επαφή με κόσμο που γνώρισε τον Άγιο Παΐσιο και όλοι του μίλησαν με δέος για εκείνον.

Όσο για το τι ήθελε να εντοπίσει μελετώντας τη ζωή του, σημείωσε: «Αυτό που ήθελα να εντοπίσω ήταν η ανθρώπινη πλευρά του, γιατί αυτή ήταν που τον καθόρισε και τον έκανε μετά θάνατον να αγιοποιηθεί με την εκκλησία. Η επαφή που είχε με τον κόσμο ήταν όλη η αγιοσύνη του. Ο ίδιος έλεγε ότι ήθελε μια ήσυχη και γαλήνια ζωή, αφιερωμένη στον θεό, στα εργόχειρά του. Παρόλα αυτά αφιερώθηκε πλήρως στον κόσμο».

Σχετικά με τη σκηνή που τον δυσκόλεψε περισσότερο στα γυρίσματα, ο Προκόπης Αγαθοκλέους εξομολογήθηκε: «Η σκηνή που ο Παΐσιος είδε τον Χριστό με δυσκόλεψε πολύ. Εκεί χρειάστηκαν γυρίσματα όλη μέρα. Να συντονιστεί το συνεργείο, τα φώτα να είναι στημένα σωστά. Η σειρά επισκέφθηκε τις πραγματικές τοποθεσίες που έζησε ο Άγιος».

Όσον αφορά την προσωπική του ζωή και τον γάμο με τη σύζυγό του, ο Προκόπης Αγαθοκλέους σημείωσε: «Με τη σύζυγό μου κάναμε θρησκευτικό γάμο. Η σύζυγός μου η Μαρίνα είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η ισότητα. Μαζί πολεμάμε να καταργήσουμε κάθε στερεότυπο. Δεν μας αρέσει που τα παιδιά μεγαλώνουν ως άντρας ή γυναίκα, ως όμορφος ή άσχημος ή οποιαδήποτε άλλη ταμπέλα θέλει να μας βάλει η κοινωνία. Το φύλο των παιδιών δεν το μάθαμε σε καμία από τις δύο γέννες. Έχουμε δύο παιδιά, τη 4χρονη Δάφνη και τον 2χρονο Κίμωνα». 

«Μια φορά η κόρη μου εκεί που βλέπουμε τη σειρά που παίζω, μου λέει “μπαμπά εσύ είσαι αυτός; και της λέω ναι απλά εκεί δεν είμαι εγώ αλλά αυτός που βλέπεις και μου λέει εσύ τώρα εδώ είσαι εσύ;”», είπε κλείνοντας ο Προκόπης Αγαθοκλέους.

Διάβασε επίσης:

Προκόπης Αγαθοκλέους – Άγιος Παΐσιος: Ποιος είναι ο πρωταγωνιστής της νέας σειράς του Mega

Read More

And More