Πρωταθλητής με… οπλοστάσιο!

Σοκ προκάλεσε στα Χανιά η σύλληψη του 45χρονου διεθνή αθλητή και πρωταθλητή Ελλάδος για παράνομη κατοχή όπλων. Ανάμεσα στη πληθώρα των όπλων που βρέθηκαν υπήρχε κι ένα αυτόματο τύπου SCORPION το οποίο σήμανε συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική καθώς είναι το σήμα κατατεθέν της τρομοκρατικής οργάνωσης ”Σέχτα Επαναστατών”.

Διαπιστώθηκε ωστόσο πως ο 45χρονος δεν έχει καμία σχέση με την οργάνωση αλλά οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν πως αυτό είναι μια ευκαιρία να να στρέψουν και προς νέες κατευθύνσεις τις έρευνές τους για την ”Σέχτα”. Σύμφωνα με την Espresso υπήρχαν από καιρό πληροφορίες που ήθελαν τον αθλητή να κατέχει και να εμπορεύεται πολεμικό υλικό. Οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο χώρος στους οποίους κινούταν ύποπτα κι έτσι το πρωί της Τετάρτης τον συνέλαβαν.

Στην κατοχή του βρέθηκαν:

– Ένα υποπολυβόλο τύπου SCORPIO με σιγαστήρα και γεμιστήρα

– Ένα εύχρηστο πιστόλι μάρκας WALTER

– Ένα πολεμικό τυφέκιο Αγγλικής προέλευσης μάρκας LE ENFIELD

– Ένα πολεμικό τυφέκιο γερμανικής προέλευσης μάρκας MAUSER

– Ένα πιστόλι ισπανικής προέλευσης μάρκας DUO

– Μια σκοπευτική διόπτρα

– Ένα σιγαστήρας ραβδωτού όπλου

– Γεμιστήρα οπλοπολυβόλου τύπου BREND και γεμιστήρα υποπολυβόλου μάρκας THOMSON

– Δύο εκπαιδευτικοί όλμοι διαμέτρου 60 χιλιοστών

– 546 φυσίγγια όπλων διαφόρων διαμετρημάτων

– 22 βολίδες φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων

– 252 κάλυκες φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Σκοπευτικού Ομίλου Χανίων, κύριος Μανώλης Κουριδάκης δήλωσε: ”Είναι ένας από τους καλύτερους αθλητές πρακτικής σκοποβολής, μέλος της εθνικής ομάδας επί σειρά ετών. Έχουμε όλοι ξαφνιαστεί. Ήταν πάντα τόσο συνεπής στις προπονήσεις και πάντα έδινε τον καλύτερό του εαυτό. Ποτέ δεν έδειξε κάτι που θα μπορούσε να μας βάλει σε υποψίες. Ήταν υπόδειγμα”.

Read More

And More