Πρώτη φορά μαμά στα 66! Θα το επαναλάβει στα 72;

Έγινε γνωστή ως η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα που κατάφερε να γίνει μητέρα με τη βοήθεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης.Έξι χρόνια μετά η Αντριάνα Ιλιέσκου μιλά για το πως είναι να γίνεσαι μητέρα στα 66!

Είναι συγγραφέας και μερικής απασχόλησης καθηγήτρια πανεπιστημίου στη ρουμανική βιβλιογραφία. Ζει σε ένα δυάρι με την κόρη της Ελίζα, στο Βουκουρέστι.

“Προσπαθώ να μην κοιτάζομαι στον καθρέφτη γιατί δεν το απολαμβάνω”, δηλώνει η ίδια στη Daily Mail ενώ παραδέχεται πως ίσως να φαίνεται και μεγαλύτερη από την ηλικία της.” Ο καθρέφτης είναι αγενής προς τις γυναίκες, αλλά αν μιλάμε για την ενέργεια μου, τότε νιώθω σαν μια νεαρή γυναίκα. Νιώθω σαν να είμαι 27 και όταν νιώθω λίγο πιο κουρασμένη, αισθάνομαι σαν να είμαι 37. Είμαι περισσότερο υγιής από τις γυναίκες που έχουν τα μισά μου χρόνια”, λέει.

Γεννήθηκε σε μια πλούσια οικογένεια από μορφωμένους γονείς. Η Adriana παντρεύτηκε στα 20 και έμεινε έγκυος την ίδια κιόλας χρονιά. Οι γιατροί τότε της συνέστησαν να προχωρήσει σε διακοπή της κύησης καθώς είχε μόλις ανακάμψει από φυματίωση και φοβούνταν για την υγεία του μωρού. Εκείνη συμφώνησε απρόθυμα.

Ο σύζυγος της την άφησε όταν ήταν 24 χρόνων. Δεν ξαναπαντρεύτηκε ποτέ και αφοσιώθηκε στην ακαδημαϊκή της καριέρα.

“Δεν θα μπορούσα ακόμη και να σκεφτώ ένα παιδί, με τους ρυθμούς που δούλευα “λέει. “Αλλά, από την ηλικία των 37, αφού ολοκλήρωσα το διδακτορικό μου, ήμουν έτοιμη να αποκτήσω ένα. Δεν υπήρχε όμως η μέθοδος της εξωσωματικής γονιμοποίησης τότε “.
Όταν ο δικτάτορας Νικολάε Τσαουσέσκου καθαιρέθηκε το 1989, η Adriana ήταν πολύ μεγάλη για να αποκτήσει ένα παιδί με φυσικό τρόπο. Στα 57 της η εξωσωματική άρχισε να εφαρμόζεται και στη Ρουμανία. Η πρώτη της εγκυμοσύνη το 2000 απέτυχε και στη συνέχεια με τη βοήθεια του Δρ Bodgan Marinescu κατάφερε τον Ιανουάριο του 2005 να γεννήσει την Ελίζα.

Η απόφαση της να γίνει μητέρα στα 66, δίχασε την κοινή γνώμη. Κάποιοι, ιδίως θρησκευτικές οργανώσεις την χαρακτήρισαν μια “απόλυτα εγωιστική, γελοία και τρομακτική πράξη”.Η μητρότητα είναι πολλά περισσότερα από όσα ήλπιζα. Είναι οτιδήποτε άλλο έκτος από κουραστική.

“Οι άνθρωποι που με κατακρίνουν, ζηλεύουν για το τι έχω κάνει στη ζωή μου. Δεν είναι μικρό πράγμα να έχεις δημοσιεύσει 25 βιβλία, να είσαι καθηγητής πανεπιστημίου, αλλά και να αποκτήσεις ένα παιδί”, δηλώνει εκείνη.

Αψηφά όλους τους επικριτές της και μιλά για τη δυνατότητα που έχει για ένα ακόμη παιδί.
“Ιατρικά, είναι δυνατό. Είμαι καλά και υγιής και πιστεύω ότι θα ήταν δυνατόν να αποκτήσω άλλο ένα παιδί στο μέλλον, αλλά δεν βιάζομαι αυτή τη στιγμή”, δήλωσε η 72χρονη!

Read More

And More