Πρωτοφανής η συγκέντρωση των “αγανακτισμένων”! Πλημμύρισε το Σύνταγμα!

Δεν έχει προηγούμενο η συγκέντρωση της Κυριακής στο Σύνταγμα. Περισσότεροι απο 80.000 συγκεντρώθηκαν στην πλατεία κι γέμισαν ασφυκτικά την Αμαλίας, την Ερμού και τη Φιλελλήνων, ενώ το πλήθος ξεπέρασε το ύψος της Βουκουρεστίου, στην Πανεπιστημίου και τη Σταδίου.

Πολλοί μιλούν ακόμη και για 100.000 κόσμο. Ασφυκτικά γεμάτοι οι δρόμοι. Πολλαπλάσια σε όγκο η συγκέντρωση της Αθήνας από αυτή σε Παρίσι, Λονδίνο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Αντίθετα με τη Γαλλία, όπου σημειώθηκαν ακόμη και επεισόδια με την αστυνομία, οι Έλληνες διαδηλωτές οργάνωσαν ακόμη και ομάδες καθαριότητας, ιατρείο και με κιθάρες και … μπίρες έδωσαν άλλη νότα.

Ανθρωποι όλων των ηλικιών, νέοι, οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένοι, όλοι έγιναν ένα και κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας. Οι σκηνές στην πλατεία πολλαπλασιάστηκαν και πολλοί παραμένουν εκεί για άλλη μια νύχτα.

Οι “Αγανακτισμένοι” συνεχίζουν ακάθεκτοι την ειρηνική διαμαρτυρία τους στις κεντρικές πλατείες στο Σύνταγμα και όλη την Ελλάδα.

Με σύνθημα “όχι κόμματα, αλλά πραγματική δημοκρατία” χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν και χθες στους δρόμους καταλαμβάνοντας τις πλατείες 100 ευρωπαϊκών πόλεων σε 26 χώρες και θέλοντας να περάσουν το δικό τους μήνυμα, όπως κάνουν όλες αυτές τις μέρες.

Οι “αγανακτισμένοι” στο Σύνταγμα έδωσαν ραντεβού στις 6 το απόγευμα για πέμπτη συνεχόμενη μέρα. Ηταν τόσο οργανωμένοι που έφτιαξαν ομάδες φαγητού, καθαριότητας και ιατρείο. Μέχρι και σχεδιάγραμμα έφτιαξαν που ενημερώνει πού βρίσκεται κάθε ομάδα. Στο χώρο επίσης έλαβαν χώρα και καλλιτεχνικά δρώμενα πράγμα που σημαίνει ότι οι “αγανακτισμένοι” ήρθαν για να μείνουν!

Το σύνθημα που κυριαρχησε στην πλατεία από τους διαδηλωτές ήταν το :”Με το έτσι και το θέλω την Ελλάδα μας την κάνατε μπου…”

Η διαδήλωση είναι ακομμάτιστη και γι’αυτό όταν εμφανίστηκαν οπαδοί συγκεκριμένου κόμματος με πλακάτ στο σημείο τους έδιωξαν, υπογραμμίζοντας έτσι ότι η διαμαρτυρία τους δεν έχει πολιτικό χρώμα. Με τους πρώτους υπολογισμούς οι οι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν ήταν πάνω από 70.000!

Δες φωτογραφίες από τους “Αγανακτισμένους” στο Σύνταγμα:

Read More

And More