Πρωτοχρονιές στα χιονισμένα σαλέ των ισχυρών στις Άλπεις!

Τα χιονισμένα σπίτια την ελληνικών ισχυρών οικογενειών σε Gstaad, St Moritz, Baden-Baden και Lugano έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες. Το ελληνικό jet set συγκεντρώνεται στην Ελβετία για να περάσει στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης, βλέποντας το χιονισμένο τοπίο.
Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα” στο ρυθμό των Ελλήνων χορεύει τα τελευταία 30 χρόνια το γραφικό Gstaad, που είχε ξεκινήσει ως θέρετρο μόδας τη δεκαετία του ’60. Εκεί είχαν βρεθεί εστεμμένοι και πλούσιοι Έλληνες που γνωρίζονται από παιδία, όπως οι οικογένειές Παπαστράτου, Ζωγράφου, Κουλουκουντή και Φιξ.

Το Gstaad συγκεντρώνει αναμφίβολα τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής αλλά και της ξένης showbiz. Χαρακτηριστικό ήταν το ρεβεγιόν που είχε κάνει το αξέχαστο ζεύγος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή το 1983 με καλεσμένους τον Φρανκ Σινάτρα, τον Ρότζερ Μουρ και την πρώην αυτοκράτειρα της Περσίας Φαράχ Ντιμπά.
Ακόμη, ο καπετάν Γιάννης Λάτσης, αν και δεν συμπαθούσε ιδιαίτερα το ελβετικό χωριουδάκι, έφτιαξε το σαλέ του δίπλα στο “Gstaad Palace”, για να ξεκουράζονται οι αγαπημένοι του, όπως η Μαριάννα Λάτση που αγαπά πολύ το σκι. Από τότε, σχεδόν κάθε Πρωτοχρονιά τα περισσότερα μέλη της οικογένειας βρίσκονται εκεί στο ρεβεγιόν που ετοιμάζει παραδοσιακά η Μαριάννα Λάτση. Εποχή, βέβαια, είχε αφήσει το πάρτι που είχαν κάνει για τον ερχομό του 2000 με guest stars την Άννα Βίσση, τον Σάκη Ρουβά και τον Ηλία Ψινάκη.

Στο Gstaad περνά τις γιορτές του και ο Αλέκος Γουλανδρής, στο σαλέ του οποίου φιλοξενούνταν η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, έως ότου η βαθύπλουτη οικογένεια Μίλερ της Μαρί Σαντάλ προχωρήσει στην αγορά ιδιόκτητου σαλέ. Κάτοικοι, όμως της περιοχής με το δικό τους τρόπο είναι οι Θόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου, όπως και το ζεύγος Νίκος Τσάκος και Σήλια Κριθαριώτη.
Σαλέ στο Rolle διαθέτει και η Μανουέλα Βαρδινογιάννη, που δίνει πάντα το “παρών” στα πάρτι που διοργανώνει η οικογένεια Δημητριάδη στο “Gstaad Palace”, ενώ στο σαλέ “Gollina” ξεκουράζονται η Ιωάννα Βαρδινογιάννη με τον Αντόνιο Φουρνιέ και τα παιδιά τους.

Το 2011 υποδέχτηκαν στο ειδυλλιακό σπίτι τους στο Baden-Baden ο εφοπλιστής Νικόλαος Μακρόπουλος με την σύζυγό του Καθλίν και την κόρη του Λαβίνια. Οι οικογένεια Βαρδή και Μαριάννας Βαρδινογιάννη επισκέπτονται κάθε Πρωτοχρονιά με τα παιδιά και τα εγγόνια τους το St Moritz, όπως και ο Σταύρος Νιάρχος.
Τέλος, στο Lugano κάνει αλλαγή του χρόνου ο επιχειρηματίας Γιώργος Συγγελίδης, σ’ ένα σπίτι που βρίσκεται απέναντι από την παγωμένη λίμνη της περιοχής.

Read More

And More