Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας σε Ρόδο και Κω! Απίστευτες εικόνες

Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας σε Ρόδο και Κω! Απίστευτες εικόνες | tlife.gr

Έντονα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας είχαν σε Ρόδο και Κω. Το νερό παρέσυρε ό,τι έβρισκε στο διάβα του, ενώ από θαύμα γλίτωσαν και δεν είχαν θύματα στη Ρόδο.

“Είναι ευτύχημα που δεν είχαμε θύματα. Η νύχτα ήταν εφιαλτική. Οι δρόμοι είχαν γίνει ποτάμια. Από το 1994 έχει να κάνει τέτοια κακοκαιρία¨, είπε στο Newsit ο Μιχάλης Μαστής, υπεύθυνος ρεπορτάζ της εφημερίδας Ροδιακή αποτυπώνει τα όσα έζησαν από χθες το απόγευμα οι κάτοικοι της Ρόδου.
Το νερό δεν σταματούσε να πέφτει και να παρασύρει τα πάντα στο διάβα του. Ολο το νοτιοανατολικό κομμάτι του νησιού έγινε ποτάμι! Η πυροσβεστική δέχθηκε 100 κλήσεις και τα ορμητικά νερά παρέσυραν πάνω από 40 ΙΧ!


Φωτογραφίες από την εφημερίδα «Ροδιακή»

Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε τις περιοχές πλημμυροπαθείς από Καλιθιές έως και Λίνδο.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετώπισαν οι περιοχές Aφάντου, Αρχαγγέλου, Καλάθου και Λάρδου από υπερχείλιση χειμάρρων που προκάλεσαν πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα, ενώ αρκετές ζημιές έχουν προκληθεί σε αγροτικούς δρόμους και καλλιέργειες.
Τραγική η εικόνα και στην Κω
Και στην Κω οι εικόνες ήταν απίστευτες. Η πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει για να απεγκλωβίσει τουλάχιστον 7 άτομα από υπόγεια, δέχθηκε συνολικά 200 κλήσεις, ενω έγιναν 40 απεγκλωβισμοί από ΙΧ! Οι κάτοικοι είδαν τα ορμητικά νερά να παρασύρουν 70 ΙΧ!
Προβλήματα και στην Αττική
Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν και προβλήματα στην Αττική. Εγιναν 22 κοπές δέντρων και ξηλώθηκαν 5 πινακίδες σε Αλιμο, Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Βριλήσια και Νέα Πεντέλη.

READ more