Ψίχουλα δίνει το Alter στους εργαζόμενους, σε τεταμένο κλίμα αυτή την στιγμή η γενική συνέλευση !

Εκτός ελέγχου κινδυνεύει να βγει η κατάσταση αυτή την στιγμή στο Alter, με την ατμόσφαιρα να μυρίζει μπαρούτι και τους εργαζόμενους να έχουν πάρει θέση μάχης.

Βλέπετε, ξεκίνησε από το πρωί να γίνεται μία καταβολή χρημάτων από τα δεδουλευμένα και να δίνεται και το Δώρο του Πάσχα, όμως, αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, μιας και η συμφωνία για να καταβληθούν τουλάχιστον οι 21/2 μισθοί από τους τέσσερις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και το Δώρο Πάσχα, – έτσι είχε δεσμευτεί η διοίκηση από την πλευρά Γιαννίκου – δεν τηρήθηκε.

Τα χρήματα που δόθηκαν λέγεται πως ήταν συγκεκριμένα το Δώρο Πάσχα και ένα έναντι της τάξεως του 20,0% από τους μισθούς, ενώ είναι χαρακτηριστικό και το γεγονός ότι για τους μισθούς κάτω των 1.500 ευρώ μεικτά, η προκαταβολή για τα δεδουλευμένα 3 μηνών ήταν μόλις 300 ευρώ!

Οσο αφορά στις πληρωμές της Πειραιώς τώρα, απ ΄ότι έχει διαρρεύσει μαζί με το δώρο του Πάσχα, το έναντι ήταν μόλις 150 ευρώ! Και οι υποσχέσεις από την πλευρά Γιαννίκου υποσχέθηκε ότι μέχρι τις 4 και 5 Μαΐου θα έχουν εξοφληθεί και οι τέσσερις μήνες (Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος) που οφείλονται.

Οσο για το τι προτίθενται να κάνουν μετά απ ΄όλα αυτά οι εργαζόμενοι; Από την πλευρά τους εκφράζεται η θέση ότι μέχρι να εισπράξουν όλα όσα τους χρωστούν δεν πρόκειται να επιστρέψουν στις εργασίες τους. Δηλαδή, με άλλα λόγια ξεκινά και πάλι η επίσχεση στο κανάλι.

Αυτό, εξάλλου, είναι και το αντικείμενο των σημερινών γενικών συνελεύσεων δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών του Alter, που αυτή την στιγμή λαμβάνουν χώρα στο κανάλι του Περιστερίου, προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους.

Ήδη οι δημοσιογράφοι ολοκλήρωσαν τη συνέλευση και συγκεντρώνουν υπογραφές για να προχωρήσουν σε επισχέσεις εργασίας από αύριο Μεγάλη Παρασκευή, ενώ από την πλευρά τους οι τεχνικοί έχουν αποφασίσει την επίσχεση η οποία ξεκινάει σήμερα το απόγευμα. Αυτό σημαίνει ότι ο σταθμός δεν πρόκειται να ξαναβγεί στον αέρα με ζωντανό πρόγραμμα μέχρι να γίνει εξόφληση των δεδουλευμένων- εκτός αν υπάρξουν ακόμη πιο δραματικές εξελίξεις.

Βλέπετε, υπάρχουν και οι πηγές εκείνες που ισχυρίζονται πως είναι πολυ αργά για να σωθεί το κανάλι και πως ότι και να γίνει πια, οδεύει στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, γεγονός που σημαίνει πως 700 οικογένειες θα βρεθούν στον δρόμο.

Εν αναμονή εξελίξεων, λοιπόν…

Read More

And More