Πτώχευσε η Σάρα Φέργκιουσον- “σαπίζει” η λιμουζίνα της

Η Σάρα Φέργκιουσον βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, έχοντας επενδύσει πολλά χρήματα σε μια εταιρεία που μόλις κήρυξε πτώχευση και βγήκε από το ταμπλό του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Τώρα είναι σε τόσο δύσκολη οικονομική θέση που δεν μπορεί να συντηρήσει ούτε τη λιμουζίνα της που σαπίζει στο γκαράζ.

Η Σάρα Φέργκιουσον ίδρυσε το 2006 την εταιρεία Ηartmoor LLC, επενδύοντας σχεδόν 1 εκατ. ευρώ από την προσωπική της περιουσία και κατέχοντας το 51% της επιχείρησης, η οποία σύντομα εισήχθη στη Γουόλ Στριτ. Στόχος της εταιρείας ήταν να κάνει «φίρμα» την ίδια τη δούκισσα. Δηλαδή να κυκλοφορήσει μια σειρά προϊόντα (από κηροπήγια και ρούχα ως είδη υγιεινής διατροφής και κοσμήματα) με την αριστοκρατική επωνυμία «Δούκισσα του Γιορκ».

Η συγκεκριμένη εταιρεία έκανε παράλογα επιχειρηματικά ανοίγματα, πλήρωνε «τρελά» ενοίκια για γραφεία στη Νέα Υόρκη με θέα το Σέντραλ Παρκ και κήρυξε πτώχευση ύστερα από μόλις 18 μήνες. Ετσι η «Φέργκι» όχι μόνο έχασε το όνειρο να γίνει- κυριολεκτικά- «φίρμα», αλλά κοντεύει να μείνει… στην ψάθα, αφού χρωστάει σχεδόν 4 εκατ. ευρώ.

Πριν από μερικές ημέρες η δούκισσα του Γιορκ είχε δηλώσει, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στο σόου της αμερικανίδας τηλεπαρουσιάστριας Οπρα Γουίνφρεϊ, ότι «χρωστάει πολλά χρήματα», χωρίς να αποκαλύψει όμως πόσα ακριβώς.

Τα οικονομικά προβλήματα της δούκισσας του Γιορκ έγιναν ευρέως γνωστά τον περασμένο Μάιο, όταν διέρρευσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο την έδειχνε να συμφωνεί στο να χρηματιστεί από επιχειρηματία, ο οποίος ήθελε να πετύχει μια συνάντηση με τον πρώην σύζυγό της, τον άγγλο πρίγκιπα Αντριου.

Read More

And More