Πύρινος εφιάλτης στην Κρήτη, εκκενώθηκαν σπίτια στα Χανιά – Βίντεο

Οι πρώτες φωτιές της σεζόν πριν καν ξεκινήσει το καλοκαίρι είναι γεγονός για την Κρήτη, με τους νομούς Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου να περνούν εφιαλτική νύχτα.

Τέσσερα πύρινα μέτωπα είναι σε πλήρη εξέλιξη στα Χανιά και άλλο ένα στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα σε λίγες ώρες εκδηλώθηκαν, τις τελευταίες ώρες, 12 πυρκαγιές. Όλη η πυροσβεστική δύναμη Κρήτης είναι επί ποδός και ο στρατός σε επιφυλακή για να παρέμβει αν χρειαστεί. Τις προσπάθειες κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.

Αυτήν την ώρα, μαίνονται τέσσερα μέτωπα στα Χανιά με τα πιο επικίνδυνα να είναι στα Μεγάλα Χωράφια και το Βαμβακοπουλο, όπου έχουν καεί βιομηχανικές μονάδες και έχουν εκκενωθεί και σπίτια.
Στο Βαμβακόπουλο όπου η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα έχουν καεί ολοσχερώς τρεις βιομηχανικές μονάδες, ο Συνεταιρισμός Αλουμινάδων και μια αντιπροσωπεια με βάρκες.

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχθεί 9 πυροσβεστικά οχήματα με 18 πυροσβέστες ενώ δεν αποκλείεται στη συνέχεια της ημέρας οι δυνάμεις πυρόσβεσης να ενισχυθούν με ελικόπτερα από την Αθήνα.

Διάβασε περισσότερα και δες βίντεο στο NewsIt

Read More

And More