Πύρρος Δήμας: Η σύντροφός του, Αφροδίτη Σκαφίδα στο πλευρό του στην παρουσίαση του βιβλίου του – Φωτογραφίες TLIFE

Σε μια πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση έδωσε το παρών το βράδυ της Δευτέρας 10/10, ο Πύρρος Δήμας.

Πιο συγκεκριμένα, χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Ευσταθίου, «Πύρρος, με το μικρό μου όνομα», το οποίο έχει γραφτεί για τον Ολυμπιονίκη. Ο Πύρρος Δήμας έδωσε φυσικά το παρών στην παρουσίαση της αφηγηματικής του βιογραφίας, η οποία περιγράφει τον άνθρωπο πίσω από τον θρύλο.

Στο πλευρό του Πύρρου Δήμα βρέθηκε και η σύντροφός του, Αφροδίτη Σκαφίδα, η οποία δεν θα μπορούσε να μη στηρίξει τον αγαπημένο της. Οι δυο τους είναι ζευγάρι για κάτι παραπάνω από έναν χρόνο, ωστόσο δεν επιθυμούν να απασχολούν τα μέσα ενημέρωσης με τη σχέση τους.

Όμως, ο Πύρρος Δήμας και η Αφροδίτη Σκαφιδά δεν κρύβονται και η γοητευτική αθλήτρια ήταν χθες εκεί για τον σύντροφό της!

Δες όλες τις φωτογραφίες του TLIFE:

Με τον συγγραφέα του βιβλίου, Νίκο Ευσταθίου

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τον Αύγουστο του ’92, ένα μέχρι πρότινος άγνωστο παιδί από τη Χειμάρρα κατακτά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης και παράλληλα τις καρδιές ολόκληρης της Ελλάδας, που τον υποδέχεται σαν ήρωα. Τριάντα χρόνια αργότερα, ο Πύρρος ∆ήμας συναντά στον κήπο του τον δημοσιογράφο Νίκο Ευσταθίου, για να μοιραστεί μαζί του τις αφηγήσεις μιας ζωής τόσο συναρπαστικής, που θυμίζει μυθιστόρημα.

Τοποθετώντας την προσωπική αφήγηση στο επίκεντρο του βιβλίου, η πρώτη σε βάθος βιογραφία του πιο επιτυχημένου αρσιβαρίστα της παγκόσμιας ολυμπιακής ιστορίας επιχειρεί να εστιάσει στον άνθρωπο πίσω από τον θρύλο.

Με την αφοπλιστική ευθύτητα που τον χαρακτηρίζει, ο ∆ήμας φανερώνει το σώμα πίσω από τον πρωταθλητή, τα συναισθήματα πίσω από τα μετάλλια και τη λάμψη τους, αλλά και τον σύζυγο, τον πατέρα, τον μετανάστη παραμένοντας πάντοτε ο Πύρρος που γελάει και κλαίει με την ίδια ευκολία. Στο πλάι των αφηγήσεων του τετραπλού ολυμπιονίκη ξεπηδούν οι παρατηρήσεις και σταχυολογήσεις του συγγραφέα, και οι δυο τους συνδημιουργούν ένα οδοιπορικό όπου το νήμα της βιογραφίας μπλέκεται με τον ρου της ιστορίας. Στο πορτρέτο του πρωταθλητή αντανακλάται η εικόνα μιας Ελλάδας που σκοντάφτει στο κατώφλι του 21ου αιώνα, μεταβολίζοντας τις επιτυχίες και τις καταστροφές της, αναζητώντας τους ήρωές της και ανασκευάζοντας συνεχώς τα όνειρά της.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164