Ρ. Βαγιάννη: Μαμά από την πίσω πόρτα

Ρ. Βαγιάννη: Μαμά από την πίσω πόρτα | tlife.gr

Με αφορμή την γιορτή της μητέρας η Ρίκα Βαγιάννη δημοσίευσε ένα άρθρο της στο οποίο παραδέχτηκε πως απέκτησε το παιδί της με την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης: »Δεν είμαι μια κανονική μαμά. Είμαι από τις… άλλες. Αποκτήσαμε το παιδάκι μας με εξωσωματική».

Η δημοσιογράφος με αυτό τον τρόπο θέλησε να δώσει θάρρος σε όλες τις γυναίκες που βρίσκονται στην θέση της ή που πρόκειται να βρεθούν. Έγραψε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ντροπής, κανένας λόγος ενοχών. »Όχι απλώς δεν έχω κανένα πρόβλημα μ΄αυτό, αλλά αν χρειαζόταν να ανέβω στα Τουρκοβούνια με μια ντουντούκα και να το φωνάζω, ευχαρίστως θα το έκανα, από ευγνωμοσύνη στη μέθοδο που με βοήθησε να αποκτήσω το γιό μου. Χιλιάδες Έλληνιδες νιώθουν τα ίδια συναισθήματα μ΄εμένα, αν φυσικά αφαιρέσουμε τη ντουντούκα και την αντικαταστήσουμε με σιγαστήρα», δήλωσε η Ρίκα.

Η Ρίκα για να δώσει έμφαση στο μήνυμα που θέλει να περάσει χρησιμοποίησε τον όρο »μαμά από την πίσω πόρτα». Περιέγραψε με τον δικό της μοναδικό τρόπο τις διαδικασίες στις οποίες υποβλήθηκε, τις αποτυχημένες προσπάθειες που έκανε στο παρελθόν και τα συναισθήματά της όταν επιτέλους κράτησε το αγοράκι της στην αγκαλιά της.

»Θυμόμουν τα σκληρά χρόνια που προσπαθούσα, και ξαναπροσπαθούσα, (κι έτρωγα τα μούτρα μου, τις σάρκες μου και τη ζωή μου). Ερχόταν η γιορτή η σημερινή και για χρόνια, αντί για το λουλουδάκι και τη ζωγραφιά, το μόνο που είχα ήταν φάρμακα, ενέσεις, εργαστήρια, πυρετώδεις αναμονές, και μετά μια άδεια κοιλιά, και μια αγκαλιά ακόμα πιο άδεια. Δεν παιζόταν, σας λέω, η δεύτερη Κυριακή του Μάη. Ήταν σαν μαχαιριά, σαν ντροπή, ή σαν χαστούκι», εξομολογείται η Ρίκα στο άρθρο της, σε γνωστή ιστοσελίδα.

READ more