Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις! Πρόταση δυσπιστίας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Η έφοδος των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ήταν μία κίνηση της κυβέρνησης που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αφού επέστρεψε ο Αλέξης Τσίπρας από το Τέξας ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις για την κατάθεση πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από συζητήσεις με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος αποφάσισε αυτή την κίνηση, η οποία αιφνιδίασε την κυβέρνηση αν και το τελευταίο καιρό το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα φλέρταρε με αυτή την κίνηση.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κάνει χρήση του άρθρου 142 του Κανονισμού της Βουλής και να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Σαμαρά. Η καταστροφική πορεία πρέπει να σταματήσει τώρα. Εχουμε χρέος να το κάνουμε. Αυτή την θεσμική εκτροπή δεν δικαιούμαστε να την αποδεχτούμε, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως πέρασαν 15 μήνες από την τελευταία ετυμηγορία του λαού και είναι φανερό πως ο κ. Τσίπρας απέτυχε να αξιοποιήσει τη λαϊκή εντολή και να επαναδιαπραγματευτεί, ενώ όπως σημειώνεται η κυβέρνηση επέλεξε να ακολουθήσει δρόμο πλήρους υποταγής στις επιθυμίες της τρόιικας.

Διάβασε λεπτομέρειες και όλες τις εξελίξεις στο Newsit

Read More

And More