Ράνια Θρασκιά: Μιλά πρώτη φορά για την εκλογή της με τον ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν το έχω συνειδητοποήσει πλήρως ακόμη»

Η Ράνια Θρασκιά στη Βουλή. Η γνωστή παρουσιάστρια και σύµβουλος ψυχικής υγείας, που ήταν υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά, κατάφερε να µπει στη Bουλή στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Στην πρώτη της συνέντευξη, στο «Secret» της εφημερίδας Παραπολιτικά και στη Σάσα Σταμάτη, µιλά για τα νέα της καθήκοντα, τα παιδιά της και την προσωπική της ζωή.

Διάβασε απόσπασμα από τη συνέντευξή της:

Πώς αισθάνεσαι που κατάφερες να µπεις στη Βουλή µε τον ΣΥΡΙΖΑ;

∆εν το έχω συνειδητοποιήσει πλήρως ακόµα. Εγιναν όλα πολύ ξαφνικά, η τιµητική πρόταση από τον Αλέξη Τσίπρα, η προεκλογική περίοδος. Αισθάνοµαι δικαιωµένη από την επιλογή µου και απέραντη ευγνωµοσύνη για όλους όσοι µε στήριξαν. Και σίγουρα νιώθω την ευθύνη να ανταποκριθώ στους λόγους για τους οποίους µε επέλεξαν οι άνθρωποι να τους εκπροσωπήσω.

Περίµενες να τα πας τόσο καλά;

Οταν παίρνεις την απόφαση να µπεις σε έναν τέτοιο στίβο, µπαίνεις µε όλες σου τις δυνάµεις. Αυτό που ήθελα ήταν να σταθώ µε ειλικρίνεια και καθαρότητα απέναντι στους ανθρώπους που βρέθηκα µαζί τους στον δρόµο, στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές. ∆εν είχα περισσότερες προσδοκίες από το να δείξω τον σεβασµό µου και τη γνώση µου στα θέµατα που απασχολούν την καθηµερινότητα των συµπολιτών µας σε όλα τα επίπεδα. ∆εν µπορώ να πω ότι είχα στο µυαλό µου το αποτέλεσµα, παρά το να καταφέρω να περάσω στον κόσµο τις πραγµατικές αξίες που πρεσβεύω.    

Τα παιδιά σου τι σου είπαν;

Προσπάθησα να µην επηρεάσει την καθηµερινότητα των παιδιών µου όλη αυτή µου η προσπάθεια. Το επιτυχές αποτέλεσµα και το ότι είµαι πλέον βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου σίγουρα τα έκανε να είναι πολύ χαρούµενα και, ταυτόχρονα, περίεργα να µάθουν όσο περισσότερα µπορούν για τη νέα µου αυτή ιδιότητα.

Πώς σχολιάζεις τα χαµηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ;

Ηταν ένα αναπάντεχο γεγονός αυτά τα χαµηλά ποσοστά. Ο πρόεδρός µας είπε όλα όσα πρέπει να ειπωθούν σε πολιτικό επίπεδο. Θεωρώ ότι πρέπει να µιλήσουµε ξανά µε τους πολίτες, να επικοινωνήσουµε καλύτερα τις θέσεις µας και να καταλάβουµε τους λόγους που τους οδήγησαν στο να µην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. µε τη µαζικότητα που περιµέναµε. Πλέον, µας περιµένουν νέες εκλογές και θα υπάρχει ικανός χρόνος για να προσπαθήσουµε να αλλάξουµε τα πράγµατα προς το καλύτερο.   

Ποιο είναι το όραµά σου στην πολιτική;

Το όραµά µου αποτυπώνεται ξεκάθαρα στα µηνύµατα που επικοινωνήσαµε προς τους πολίτες στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Είναι η ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, αποδοχή, ενσυναίσθηση και Παιδεία χωρίς διακρίσεις. Με λογική και ευαισθησία. Για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα.

 

Read More

And More