Ράνια Θρασκιά: Οι πρωινές συμβουλές της, θα σου αλλάξουν την σκέψη!

Πριν από λίγα χρόνια, κράτησε στα χέρια της το μεταπτυχιακό της που ήταν μία από τις πρώτες της προτεραιότητες τα τελευταία χρόνια. Κι αν η οικογένεια είναι μία προτεραιότητα που δεν σταματά ποτέ να χρειάζεται το ενδιαφέρον και την προσοχή της, οι φοιτητικές υποχρεώσεις της Ράνιας Θρασκιά έχουν σταματήσει από τις 10 Οκτωβρίου του 2014. Ωστόσο έπρεπε να κάνει και την άσκησή της και σύντομα ολοκληρώνει την διαδικασία… Όπως άλλωστε μας πληροφορεί η ίδια από τα hashtags της, είναι ειδικευόμενη στη συστημική οικογενειακή συμβουλευτική.

Aπό τότε έχει αλλάξει και η δική της ζωή, οι σκέψεις της, τα πιστεύω της… Σήμερα, ανέβασε ακόμη μια φωτογραφία από την θέα της στη θάλασσα και μας έδωσε συμβουλές, όπως να μην φοβόμαστε τις αλλαγές και γενικά να έχουμε διαφορετικό τρόπο σκέψης.

Κράτα ανοιχτούς τους ορίζοντες στο μυαλό σου, καλωσόρισε την αλλαγή, άσε τη ζωή να σε ξαφνιάσει. Δεν πειράζει που φοβάσαι. Κι εγώ φοβάμαι. Πολύ. Αρκεί αυτό να μην σε σταματήσει να ονειρευτείς το επόμενο σου όνειρο. Να θέσεις τον επόμενο στόχο. Κλείσε τα αυτιά σε όποια φωνή σου λέει δεν μπορείς, σε όποια φωνή προσπαθεί να σε πείσει ότι η ευτυχία είναι για άλλους. Ακόμα κι αν αυτή η φωνή είναι μέσα σου. Διάλεξε την αγάπη και το καλό. Με τα σημάδια από τις πληγές σου, προχώρα. Θα σου θυμίζουν ότι πόνεσες, αλλά τα κατάφερες. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην κερδίσεις. Καλημέρα #MScclinicalandcommunitypsychology #ειδικευομενηστησυστημικηοικογενειακησυμβουλευτικη #mentalhealthcounselor

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη raniathraskia (@raniathraskia) στις

Σκοπός της είναι, όπως είχε δηλώσει ν’ ανοίξει δύο γραφεία με την ιδιότητα του ψυχολόγου, ένα στην Αθήνα κι ένα στη Θεσσαλονίκη. Και ή ίδια πέρασε από την φάση της ψυχοθεραπείας… “Ούτως ή άλλως εγώ πρέπει να κάνω θεραπεία, δεν γίνεται αλλιώς. Αναγκαστικά, αλλά βρήκα και μεγάλη χαρά μέσα σε αυτό! ” Και συμπλήρωσε : “Κερδίζεις πολλά. Όλοι μας έχουμε θέματα. Και καλό είναι πριν αυτά γίνουν αδιέξοδα στην καθημερινότητα μας και στη ζωή μας, να βρίσκουμε τις λύσεις! Αυτό είναι όλο!”, είχε δηλώσει στον Θέμο Αναστασιάδη.

Read More

And More