Ράνια Θρασκιά: «Όταν καταπιέζουμε τα συναισθήματά μας…»

Η περίοδος της καραντίνας ήταν αναμφίβολα δύσκολη για όλους με αποτέλεσμα πολλοί να χρειάζονται ακόμη και ψυχολογική στήριξη σε μια δύσκολη στιγμή. Με την ιδιότητα της ψυχολόγου, λοιπόν, η Ράνια Θρασκιά στέλνει το δικό της μήνυμα σε όσους έχουν ανάγκη να εκφραστούν και έχουν… διστάσει!

Με ένα ουσιαστικό και συγκινητικό μήνυμα η Ράνια Θρασκιά μιλά με απλό και κατανοητό τρόπο για όλα όσα μας απασχολούν  και πρέπει να τα επικοινωνήσουμε για να νιώσουμε καλά: «Όταν καταπιέζουμε τα συναισθήματά μας, όταν δεν εκφράζουμε ότι νιώθουμε, δημιουργούμε ένα ασφυκτικό ψυχικό περιβάλλον μέσα μας, δυσχεραίνουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους και καταλήγουμε να νιώθουμε μόνοι και ευάλωτοι. Είναι σημαντικό για την ψυχική μας υγεία και την πνευματική μας διαύγεια να μιλάμε με θάρρος για τα συναισθήματά μας, όποια κι αν είναι αυτά, χωρίς να τα λογοκρίνουμε μόνοι μα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ράνια Θρασκιά.

Και συνεχίζει: «Δεν υπάρχουν καλά και κακά συναισθήματα, όλα είναι αποδεκτά! Επιλέγουμε λοιπόν με ηρεμία και νηφαλιότητα τους τρόπους έκφρασης όσων νιώθουμε και “συστήνουμε” εμείς τον εαυτό μας στους άλλους. Αν δεν το κάνουμε μόνοι μας, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος οι γύρω μας να παρερμηνεύσουν τη συμπεριφορά μας και εμάς τους ίδιους και να καταλήξουν ερήμην μας, σε λανθασμένα συμπεράσματα που πιθανόν να τους απομακρύνουν από εμάς ή να τους κάνουν να αγνοήσουν τα όρια μας ή τις επιθυμίες μας. Είτε πρόκειται για προσωπικές σχέσεις, είτε κοινωνικές και φιλικές, επαγγελματικές ή οικογενειακές, ο πιο ασφαλής τρόπος να τις προστατεύουμε και κυρίως να προστατεύουμε τον εαυτό μας, είναι να λέμε με τον πιο σαφή τρόπο ΠΩΣ ΝΙΩΘΟΥΜΕ. Καλή εβδομάδα».

Τέλος, η ίδια επισήμανε ότι «στη φωτογραφία δείχνουμε και οι 2 πώς νιώθουμε: εγώ χαρά και ο Velvet θυμό που τον καταπιέζω!».

Read More

And More