Ράβε, ξήλωνε το πρόγραμμα του Epsilon! Ποιοί μένουν, ποιοί φεύγουν…

Αναμφισβήτητα αυτή η εβδομάδα είναι η… Μεγάλη Εβδομάδα για το Epsilon! Και γιατί σου το λέω αυτό; Γιατί αυτή η εβδομάδα είναι η εβδομάδα των αποφάσεων για το νεοσύστατο κανάλι του Περιστερίου.

Οπως συμβαίνει άλλωστε παραδοσιακά τέτοια εποχή σε όλα τα κανάλια, έτσι και στο E έχει αρχίσει με εντατικούς ρυθμούς η μελέτη, ο σχεδιασμός και η προετοιμασία για την επόμενη σεζόν. Στο πλαίσιο ,λοιπόν, αυτό όλες αυτές τις ημέρες αστέρια και… αστεράκια αναμένεται να συναντηθούν με τους ιθύνοντες προκειμένου να συζητήσουν και να διαπραγματευτούν για την σεζόν του 2015-2016.

Και παρά το γεγονός ότι οι πάντες κρατούν για την ώρα κλειστά τα χαρτιά τους κάποια πράγματα έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν ήδη και είπα να σου τα συγκεντρώσω λατρεμένε αναγνώστη, για να είσαι πάντα καλά διαβασμένος αν λατρεύεις την τηλεόραση και θες να ξέρεις νωρίς-νωρίς το τι πρόκειται να δουν τα ματάκια σου από Σεπτέμβρη, με καλή έννοια!

Λοιπόν, οι αλλαγές που πρόκειται να λάβουν χώρα στο Epsilon πρόκειται να είναι θεαματικές, μιας και οι άνθρωποι του καναλιού έχουν άκρως φιλόδοξα σχέδια και για του χρόνου και είναι διατεθημένοι να ταράξουν για τα καλά, για ακόμα μία τηλεοπτική χρονιά, τα λιμνάζοντα νερά της ελληνικής, ιδιωτικής τηλεόρασης.

Με άλλα λόγια, την ώρα που άλλα κανάλια κατεβάζουν ρολά και σχεδιάζουν επί χάρτου προγράμματα με φοβερές εκπτώσεις λόγω κρίσης βεβαίως-βεβαίως, εκεί στο Ε τα στελέχη του έχουν αποφασίσει να μην το βάλουν κάτω και να προσπαθήσουν να προσφέρουν στον κόσμο ένα πρόγραμμα πλούσιο για όλα τα γούστα.

Αλλωστε, αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος φέτος το συγκεκριμένο κανάλι μπορεί να εμφανίστηκε δειλά-δειλά στο τηλεοπτικό τοπίο, όμως, στη συνέχεια κατάφερε να αναπτύξει μία απίστευτη δυναμική και να φέρει τα πάνω-κάτω, αφού κατάφερε να μπει στον ανταγωνισμό και να απειλήσει με σθένος τα μεγάλα κανάλια, διεκδικώντας ένα σοβαρό κομμάτι από την πολυπόθητη πίτα της τηλεθέασης.

Υπήρξαν μάλιστα στιγμές που λόγω των επιδόσεών του, προκάλεσε μέχρι και… πανικό στα απέναντι τηλεοπτικά στρατόπεδα, γιατί πραγματικά οι επιδόσεις για παράδειγμα των “Αποκαλυπτικών” τα Σαββατοκύριακα με τον Μένιο Φουρθιώτη, όχι μόνο κατάφεραν να εξαφανίσουν τον ανταγωνισμό, αλλά οι επιδόσεις της εκπομπής κατάφεραν να σπάσουν μέχρι και το μονοπώλιο της “Ελένης” στις τυπολογίες των ψυχαγωγικών μαγκαζίνο της Nielsen, αλλά και να μπουν μέχρι και μέσα στο ημερίσιο Top-10 τηλεθέασης της ημέρας.

Απίστευτη ήταν επίσης και η πορεία του “Στα καλά καθούμενα” με την Κατερίνα Καραβάτου και τον Κρατερό Κατσούλη να κάνουν την απόλυτη ανατροπή και να γράφουν μία εντυπωσιακή πορεία στους πίνακες τηλεθέασης, κάνοντας το Ε να πρωταγωνιστεί στη πρωινή, ψυχαγωγική ζώνη του Σαββατοκύριακου. Και παρά το γεγονός ότι το ζευγάρι πλέον χάνει κατά κράτος από το πρωινό του ΑΝΤ1 ,”Πρωινό Σου-Κου” και την Μαρία Μπεκατώρου, δεν μπορεί κανείς να πει πως αυτοί δεν είναι οι μεγάλοι νικητές της σεζόν.

Φυσικά οι επιδόσεις των δύο παραπάνω εκπομπών έρχονται να αποδείξουν περίτρανα πως ακόμα και στα πιο μικρά κανάλια μπορεί να υπάρξει… πρωταθλητισμός και οι άνθρωποι που δουλεύουν γι ΄αυτά αν δουλεύουν σωστά και με ειλικρίνεια, μπορούν να κάνουν το θαύμα, μπορούν να κάνουν την διαφορά. Αρα, φαντάζει και ολίγον τι γελοία και η δικαιολογία που ακούω από διάφορους, – ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε – , “είμαι σε ένα μικρό κανάλι, μια χαρά είναι τα μονοψήφια που κάνω”!

Και για να επιστρέψω ,λοιπόν, στο ποιοί μένουν και ποιοί φεύγουν, ας ξεκινήσω από αυτούς που φεύγουν για να μην σε κρατάω σε αγωνία. Παρελθόν για το Ε είναι ο Κώστας Μαρτάκης. Ο νεαρός τραγουδιστής κατάφερε με την ευκαιρία που του έδωσε το κανάλι να μας αποδείξει πως τελικά δεν… το ΄χει ως παρουσιαστής. Ναι, σαφέστατα και αποδείχθηκε κατώτερος των προσδοκιών και μάλιστα δεν έδειξε όλο αυτό το καιρό και παρά την… “προπόνηση” που είχε προηγηθεί καμία βελτίωση. Η εικόνα του στο “Super Buzzz” ήταν απογοητευτική, γι ΄αυτό και παρά το γεγονός ότι έπαιρνε μία ιδιαίτερα ισχυρή τηλεοπτική πάσα από τα “Αποκαλυπτικά”, εκείνος μέσα σε χρόνο – ρεκόρ κατάφερε να απομακρύνει από τους δέκτες τους χιλιάδες τηλεθεατές.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι το “Super Buzzz” δεν φεύγει από το πρόγραμμα του καναλιού, απλώς αλλάζει παρουσιαστή.

Την πόρτα της εξόδου ,όμως, θα δουν και οι “Γυναίκες”, αφού κι αυτές αφού ήρθαν, προσπάθησαν, χαμογέλασαν, μάλωσαν, ξεμαλλιάστηκαν δεν κατάφεραν να μας πείσουν, δεν κατάφεραν να κερδίσουν την ψήφο της προτίμησής μας. Βέβαια, ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό και το γεγονός ότι ενώ η εκπομπή τα πήγε χάλια και ενώ οι πάντες ήταν προβληματισμένοι με την περίπτωσή της, η Νόνη Δούνια δήλωνε δεξιά κι αριστερά ότι δεν ξέρει αν μπορεί να συνεχίσει και του χρόνου και ότι έχει πρόβλημα με την ώρα προβολής της εκπομπής, λες και το ΄χε στο… τσεπάκι της πως το κανάλι θα την κρατούσε στο δυναμικό του. Τι να πει κανείς; Αβυσσος η ψυχή των τηλε-αστερίδων.

Από την άλλη μεριά στο κανάλι παραμένει κανονικά η Ελεονώρα Μελέτη η οποία βρίσκεται σε συζητήσεις για το πως ακριβώς και που θα την δούμε την νέα σεζόν, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Ναταλία Γερμανού, η οποία θα κάνει και το “Μη Χανόμαστε”, αλλά και ένα πρόγραμμα ακόμα σούπερ – έκπληξη σου λέει!

Στην ομάδα εκείνων που πιστεύει πολύ το κανάλι και σχεδιάζει να ενισχύσει περισσότερο του χρόνου ανήκει και η Χριστίνα Λαμπίρη, η οποία φέτος “Με το καλημέρα σας”, απέδειξε για ακόμα μία φορά το πόσο άψογη επαγγελματίας είναι και το πόσο… survivor στο χώρο, μιας και ότι κι αν έχει στα χέρια της θα το βγάλει εις πέρας.

Στο Epsilon για τρίτη χρονιά θα είναι ,όμως, και ο Θανάσης Πάτρας, ο οποίος αναμφισβήτητα στο συγκεκριμένο κανάλι φαίνεται πως περνά την καλύτερη τηλεοπτική του φάση και έχει καταφέρει να έχει μία αξιοπρεπέστατη τηλεοπτική παρουσία, αλλά και η Φαίη Μαυραγάνη, η οποία σε ότι έχει να κάνει με την πρωινή μας ενημέρωση τα Σαββατοκύριακα, είναι εγγύηση. Πάντα χαμηλών τόνων, πάντα ευγενής και πάνω απ ΄όλα ευσυνείδητη επαγγελματίας.

Κατά τι άλλα τι άλλο έχω να σου πω; Πολλές αλλαγές θα γίνουν συνολικά σε όλο το πρόγραμμα του καναλιού και τις καθημερινές, αλλά και τα Σαββατοκύριακα, μιας και όσο αφορά στις καθημερινές θα υπάρξουν πολλά fresh προγράμματα στο prime-time και όχι μόνο, ενώ σε ότι έχει να κάνει με τα Σαββατοκύριακα, θα ξεκλειδώσει και η απογευματινή ζώνη από τις 5.30 μέχρι και τις 7.30 μ.μ. Επίσης, μέσα από το κανάλι του Περιστερίου θα μας έρθουν και πολλές ταινίες, αλλά και ξένες σειρές που έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό.

Για να δούμε, για να δούμε…


Read More

And More