Ραχήλ Μακρή στην Τατιάνα: Έστειλε εξώδικο για τη θέση της στο δημόσιο – “Με πολεμούν”!

Την επιστροφή της στην υπηρεσία της, τη Γενική Γραμματεία Ενέργειας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διεκδίκησε και πέτυχε η Ραχήλ Μακρή. Μετά τις τελευταίες εκλογές, όπου δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή με την Λαϊκή Ενότητα, η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αίτηση να επιστρέψει στην οργανική της θέση και επέστρεψε στο δημόσιο. Ωστόσο, η Ραχήλ Μακρή μιλώντας στην Τατιάνα Στεφανίδου και την εκπομπή Tatiana Live αποκάλυψε πως δέχεται “Πόλεμο”…
Η ίδια, μάλιστα, αποκάλυψε πως έστειλε εξώδικο για να επιστρέψει στα καθήκοντά της και ετοιμάζεται να στείλει και νέο εξώδικο και αγωγή για τις αρμοδιότητες που πρέπει να έχει με βάση τη θέση της στο δημόσιο.
Η αίτηση για επιστροφή της στο δημόσιο έγινε δεκτή “αυτοδικαίως” και την σχετική απόφαση υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης. Τι είπε όμως η ίδια για την επιστροφή της;
“Ο νόμος λέει πως όταν θέτεις υποψηφιότητα στις εκλογές και είσαι δημόσιος υπάλληλος, επειδή δεν μπορεί να ασκείς και τα δυο έργα, αναστέλλεται η ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου. Όταν δεν εκλέγεσαι όμως επιστρέφεις αυτοδίκαια στη θέση του δημοσίου υπαλλήλου, με μια απλή αίτησή σου, χωρίς άλλη διαδικασία. Εκείνοι όμως για δυο μήνες αρνήθηκαν πεισματικά να με επαναφέρουν. Έτσι έστειλα εξώδικο και ζήτησα τα αυτονόητα και τώρα διεκδικώ όσα ορίζει ο νόμος”, είπε και συμπλήρωσε: “Όταν επιστρέφει ο υπάλληλος εφαρμόζονται οι νόμοι και οι διατάξεις. Αρνούνταν να εφαρμόσουν τις διατάξεις, τους έστειλα στο δίμηνο εξώδικο και θα ακολουθήσει και άλλο εξώδικο, γιατί από εκεί και πέρα πρόκειται για πολιτική δίωξη”.
Όσο για τις αρμοδιότητες της, στο υπουργείο που επέστρεψε ανέφερε: “Με πολεμούν… Υπάρχει πρόβλημα στο υπουργείο. Εγώ είμαι υπάλληλος του ΥΠΕΚΑ και ως βουλευτής ήμουν η μόνη που ως Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος και γραμματέας της Επιτροπής έβγαλα τα άπλυτα στη φόρα. Είναι ένα υπουργείο πολύ σοβαρό, όπου περνούν δισεκατομμύρια ευρώ και γίνονται διάφορα. Και κάποιοι δεν επιθυμούν να καθίσω σε μια καρέκλα που θα βλέπω ή θα υπογράφω διοικητικά έγγραφα”.
Δες το video:

Read More

And More