Reality για συνταξιούχους διά χειρός Οµηρου Ευστρατιάδη!

Η οικονοµική κρίση στη χώρα µας γεννά ιδέες ακόµη και για shows µε πρωταγωνιστές άτοµα της τρίτης ηλικίας, που δεν τους φτάνει η σύνταξή τους για να τα βγάλουν πέρα και αναζητούν εναγωνίως άλλες λύσεις…

Μιλάµε για την ευπαθή πλέον οµάδα των συνταξιούχων, που συνεχίζει να πλήττεται σοβαρά από την ύφεση και θα αποτελέσει το «έµψυχο υλικό» µιας νέας εκποµπής, η οποία βρίσκεται στα σκαριά και τιτλοφορείται «Χωρίς κουφέτα». Το ανατρεπτικό πρόγραµµα φέρει την υπογραφή του δαιµόνιου σκηνοθέτη και δηµιουργού cult εκποµπών Οµηρου Ευστρατιάδη, ο οποίος έπειτα από καιρό επιστρέφει δριµύτερος στην TV και μιλάει για αυτό στον Αλκίνοο Μπουνιά και την εφημερίδα Espresso.

Ποιο είναι όµως το concept αυτού του πρωτότυπου reality; «Να γνωρίσει συνταξιούχους, άνδρες και γυναίκες, µε σκοπό να ενώσουν τις συντάξεις τους, για να µπορέσουν να ζουν µαζί µια πιο άνετη ζωή!» αποκαλύπτει στην «Εspresso» ο γνωστός σκηνοθέτης, που µαζί µε το επιτελικό στέλεχος και δηµιουργό πάρα πολλών εκποµπών της ελληνικής τηλεόρασης Ράνια Ματαφιά ετοιµάζει την εν λόγω εκποµπή.

«Ακόµη δεν έχουµε καταλήξει στην παρουσιάστρια. Πάντως, θέλουµε να βγάλουµε ένα φρέσκο τηλεοπτικό πρόσωπο και αυτό πιθανολογείται να είναι η Αντελίνα Τελώνη. Προς το παρόν η εκποµπή ετοιµάζεται πυρετωδώς µε ένα πολύ αξιόλογο επιτελείο συνεργατών σε όλα τα επίπεδα» συµπληρώνει.

Ο Οµηρος Ευστρατιάδης -ο οποίος στη δεκαετία του ’90 δηµιούργησε µε την Αννίτα Πάνια το «Χρυσό Κουφέτο» µε τα τηλεπροξενιά- υποστηρίζει πως το καινούργιο αυτό πρόγραµµα θα έχει µεν το reality στοιχείο, αλλά το κύριο ζητούµενο θα είναι να γνωρίζονται άνθρωποι που είναι διατεθειµένοι να µοιραστούν τις συντάξεις τους.

«Εδώ δεν θα έχουµε να κάνουµε µε ανθρώπους που θέλουν να παντρευτούν -γι’ αυτό η εκποµπή µας λέγεται “Χωρίς Κουφέτα”-, αλλά µε εκείνους κι εκείνες που επιθυµούν να γίνονται ζευγάρια ενώνοντας τις συντάξεις τους. Εµείς, βέβαια, δεν θα παρεµβαίνουµε από κει και πέρα, δηλαδή τι θα κάνουν στην κοινή τους ζωή. Ο ρόλος µας θα αρχίζει και θα τελειώνει στην τηλεοπτική τους γνωριµία ή, αν θέλετε, στο τηλεοπτικό προξενιό, που θα γίνεται on air, και από κει και πέρα είναι δικό τους θέµα πώς θα απολαµβάνουν τις συντάξεις τους και ο τρόπος που θα διαχειρίζονται το εισόδηµά τους. Και για να δούµε και λίγο χιουµοριστικά το θέµα, θα… παντρεύουµε συντάξεις για το καλό των ανθρώπων!» συµπληρώνει ο δηµιουργός, ο οποίος είναι εξπέρ ανάλογων τηλεοπτικών προγραµµάτων.

Τον τελευταίο καιρό ο Οµηρος Ευστρατιάδης πρωταγωνίστησε σε δηµοσιεύµατα που τον ήθελαν να χρωστάει το υπέρογκο ποσό των 8.670.000 ευρώ στο ∆ηµόσιο, αλλά και να χωρίζει κιόλας από τη γυναίκα του Καλλιόπη (Πόπη) ∆ηµητριάδη. Ο σκηνοθέτης, αρκετά ενοχληµένος, σπάει τη σιωπή του και πρώτη φορά µιλάει στην «Espresso» γι’ αυτό το θέµα.

«∆εν είµαι κακοπληρωτής της Εφορίας, αλλά είµαι ένα µεγάλο θύµα του Alter κι αυτά τα χρήµατα που φαίνεται να χρωστάω είναι χρήµατα που δεν εισέπραξα ποτέ από το κανάλι» ξεκαθαρίζει και εξηγεί πώς έχουν τα πράγµατα: «Τα τελευταία χρόνια στο Αlter έπαιρνα επιταγές που ήταν ακάλυπτες και όλο µου τις ανανέωναν µε σκοπό κάποια στιγµή να φτιάξουν τα πράγµατα και να τις πληρωθώ. Οµως δεν τις εισέπραξα ποτέ. Το αποτέλεσµα; Αυτή η κατάσταση µε τα χρωστούµενα του Alter δηµιούργησε στην Εφορία µια πλασµατική εικόνα για χρέη µου, που, φυσικά, όχι µόνο αδυνατώ να πληρώσω, αλλά είναι και άδικο να πληρώσω, αφού δεν ανταποκρίνεται σε χρήµατα που πήρα. Μιλάµε για “πέτσινες” επιταγές, τι οποίες για µεγάλο διάστηµα έπαιρνα µέχρι να κλείσει το κανάλι και τελικά -όπως είναι γνωστό- κι εγώ και τόσοι άλλοι εργαζόµενοι εκεί χάσαµε τα λεφτά µας». Στη συνέχεια µας αποκαλύπτει πως έχει ενταχθεί στον νόµο Κατσέλη, για να διευθετηθούν κάποιες εκκρεµότητες του στον ΟΑΕΕ και να καταφέρει να πάρει τη σύνταξη που δικαιούται, έχοντας πληρώσει κρατήσεις επί 45 χρόνια! Προς το παρόν ζει µε µια µικρή σύνταξη του ΙΚΑ.

Ωστόσο, δεν κρύβει πως θα προσφύγει στη ∆ικαιοσύνη εναντίον εκείνων που δηµοσιοποιούν προσωπικά του δεδοµένα, είτε αυτά έχουν σχέση µε τα οικονοµικά του είτε µε την προσωπική του ζωή. «∆εν είναι δυνατόν να γράφονται τέτοια πράγµατα για µένα, όταν για τόσες δεκαετίες -είτε µε τόσες ταινίες στο σινεµά είτε µε αναρίθµητες ώρες στην τηλεόραση- έχει αποδειχτεί πως είµαι εντάξει σε όλες τις υποχρεώσεις µου απέναντι στους συνεργάτες µου: ηθοποιούς, τεχνικούς και λοιπά. Εχω συνεργαστεί µε τόσο πολλούς ανθρώπους στον χώρο της showbiz γενικότερα και κανένας δεν έχει βγει να πει ότι του χρωστάω. Και στην Εφορία ακόµη, πριν από την κατρακύλα του Alter, ήµουν από τους πιο συνεπείς πληρωτές. Θα έπρεπε να µε πάρουν τηλέφωνο και να µε ρωτήσουν τι ακριβώς συµβαίνει και όχι να γράφουν ό,τι θέλουν. Γι’ αυτό θα κάνω αγωγή» τονίζει.

Εδώ και δεκατέσσερα χρόνια ο Οµηρος Ευστρατιάδης είναι παντρεµένος µε την Πόπη ∆ηµητριάδη, η οποία κάθε Κυριακή στις 19.40 παρουσιάζει στο Kontra channel ένα οικογενειακό µαγκαζίνο µε τον τίτλο «Στα θρανία».

Ο ίδιος τονίζει, λοιπόν, πως είναι ανακριβή και όλα αυτά που γράφτηκαν περί χωρισµού του από τη σύζυγό του. «Είναι ψέµατα όλα αυτά. Η σχέση µας είναι καλύτερη από ποτέ» υποστηρίζει.

Ο γάµος του µε την Πόπη (ο τρίτος κατά σειρά για τον σκηνοθέτη και ο πρώτος για τη γυναίκα του) τελέστηκε µε κουµπάρα την Αννίτα Πάνια, η οποία στη συνέχεια έγινε νονά στο πρώτο παιδάκι που απέκτησαν, τον 12χρονο σήµερα Οµηρο Μάριο.

Read More

And More