Ρένα Βενιέρη: Ποια είναι η σύζυγος του Μανώλη Μαυρομμάτη που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά τη φωτιά

Στη δεκαετία του ‘70, όταν μεσουρανούσε η χρυσή, ασπρόμαυρη τηλεόραση, ο Κώστας Πρετεντέρης -στα μεγάλα του συγγραφικά κέφια- υπέγραψε για το κανάλι της ΥΕΝΕΔ την κωμική σειρά ” Ο ονειρόπαρμένος” με τον Κώστα Βουτσά στον ομώνυμο ρόλο.

Ανάμεσα στους βασικούς ρόλους ήταν κι αυτός της «κυρίας Ψάκου, της Κωνσταντινοπολίτισσας» που τον υποδύθηκε η Ρένα Βενιέρη. Ένας αβανταδόρικος ρόλος, τον οποίο η ηθοποιός ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο, χρησιμοποιώντας το ύφος και τον χαρακτηριστικό τόνο της φωνής, που χαρακτήριζε τις “Πολίτισσες” εκείνα τα χρόνια.

 

Από τη θρυλική σειρά της ΥΕΝΕΔ ” Ο ονειροπαρμένος” με τον Κώστα Βουτσά.Στα δεξιά ή Ρένα Βενιέρη, που ξεχώρισε στο ρόλο της “Κωνσταντινοπολίτισσας κυρίας Ψάκου”

 

Θα έλεγα ότι ήταν ένας ρόλος που ξεχώρισε και αγαπήθηκε πολύ από το τηλεοπτικό κοινό της εποχής!

Όμως η Ρένα Βενιέρη – με το ξανθό μπριόζικο στυλ της – δεν ξεχώρισε μόνο σε κωμικούς τηλεοπτικούς ρόλους.

Έπαιξε στο ιστορικό σήριαλ “Εν τούτω νίκα” του Νίκου Φώσκολου, στη “Μεθυσμένη πολιτεία ” του Σωτ. Πατατζή, στα “Βαμμένα κόκκινα μαλλιά ” του Κώστα Μουρσελά και σε άλλες κοινωνικές σειρές. 

Η θεατρική της θητεία στα πρώτα χρόνια της καριέρας της κοντά σε σπουδαίους θεατρανθρώπους (Άννα Συνοδινού, Μάνος Κατράκης, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Μίνως Βολανάκης, Κώστας Μιχαηλίδης κ.α.) της πρόσφεραν τα καλύτερα εκφραστικά εφόδια για να ανταποκριθεί σε όλη τη γκάμα του θεατρικού και τηλεοπτικού ρεπερτορίου.

Από το θεατρικό “Ο θάνατος σου, η ζωή μου” του Αλέκου Σακελλάριου , στο “Θεατρο της Δευτέρας”, στην ΕΡΤ. Πρωταγωνιστούσαν ο Γιάννης Γιωνάκης, η Όλγα Πολίτου η Ρένα Βενιέρη (αριστερά κάτω) κ.α.

Μάλιστα, στη συνέχεια, έφτιαξε τη δική της “Ελεύθερη Λαϊκή Σκηνή” -μαζί με το σύζυγο της, τον γνωστό αθλητικογράφο Μανώλη Μαυρομμάτη– και έπαιξε κλασσικούς ρόλους του παγκόσμιου δραματολογίου.

Αξίζει να τονιστεί, ότι ο σύζυγος της τη στήριξε και συνεργάστηκε μαζί της σε όλες σχεδόν τις καλλιτεχνικές ανησυχίες της.

Με τον Μίμη Φωτόπουλο στην ιστορική θεατρική παράσταση ” Δον Καμίλο”( Θέατρο της Δευτέρας, στην ΕΡΤ)

Συγκεκριμένα ήταν ο σκηνοθέτης της στην ραδιοφωνική της εκπομπή “Βυζαντινός ελληνισμός”, που είναι η μακροβιότερη εκπομπή λόγου και τέχνης στα ερτζιανά. Επίσης, ο ίδιος ήταν και ο σκηνοθέτης της σε διάφορες ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ ,που γύρισε με δικό της σενάριο.

Από το γάμο της με τον Μανώλη Μαυρομμάτη έχει ένα γιο, τον Μιχάλη, για τον οποίο έχει πει η ίδια: «Μέσα από τα μάτια του βρήκα το νόημα της ζωής, αλλάζοντας τις προτεραιότητες και τα “Θέλω” μου. Ο μεγαλύτερος ρόλος μου, σε όλη μου τη ζωή, ήταν αυτός της μητέρας…”.

Υ.γ. Τα ” περαστικά μας” στη Ρένα Βενιέρη και στον σύζυγό της, Μανώλη Μαυρομμάτη, που νοσηλεύονται με βαριά εγκαύματα, που υπέστησαν από φωτιά στο διαμέρισμα τους.

Mε τον γιο της Μιχάλη Μαυρομμάτη

Με τον Μανώλη Μαυρομμάτη

Read More

And More