Ρίκα Διαλυνά: Σπάνια φωτογραφία από τον πρώτο γάμο της με πλούσιο επιχειρηματία! Ο απίστευτος τρόπος που τον γνώρισε!

Από τις πιο ωραίες γυναίκες του ελληνικού κινηματογράφου, η Ρίκα Διαλυνά, πραγματική καλλονή, βγήκε σταρ Ελλάς το 1954 και μετά στο διαγωνισμό “Μις Υφήλιος” της Αμερικής βγήκε η πέμπτη ομορφότερη γυναίκα του κόσμου! Ψηλή, με εκπληκτικό σώμα και μοναδικό πρόσωπο κατάφερε να γνωρίσει μεγάλα αστέρια του Χόλυγουντ την εποχή εκείνη, όπως ο Γουόρεν Μπίτι, ο Τέλης Σαβάλας, η Όντρει Χέμπορν και ο Κάρυ Γκραντ!

Το 1954 η καλλονή Ρίκα παντρεύεται τον πλούσιο επιχειρηματία Νίκο Παπαδάκο στην Αμερική! Τον έχει γνωρίσε δε, με ένα απίστευτο τρόπο.

Από το αρχείο του συλλέκτη Άρη Λουπάση, διαβάζουμε:

Σπάνια φωτο από τον πρώτο γάμο της καλλονής ηθοποιού Ρικας Διαλυνα στον καθεδρικό Ναό της Νέας Υόρκης το 1954 με τον Νίκο Παπαδάκο, έναν από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματιες της Ελληνικής ομογενειας στην Αμερική. Μετά τον γάμο ακολουθεί μια πολυτελή και εντυπωσιακη δεξίωση στο Waldorf Astoria Hotel.

Η ηθοποιός καταφθάνει αρχές του ’50 από τον τόπο καταγωγής της την Κρήτη στην Αθήνα, όπου γίνεται δεκτή στην σχολή Καλών Τεχνών για να σπουδάσει ζωγραφική και στην δραματική σχολή του Εθνικου θεάτρου. Μια φωτο της η οποια στελνεται απο οικογενειακο φιλο των θειων της στην εφημερίδα “Απογευματινή” την οδηγεί στα καλλιστεία όπου παίρνει τον τίτλο της “Σταρ Ελλας”1954 και στην συνέχεια στα “Μις Υφήλιος” στην Αμερική με την πέμπτη θέση σε όλο τον κόσμο. Αποφασίζει να διαμεινει εκεί και σε μια προσπάθεια της να αποφύγει την επίμονη πρόταση ανθρώπων διασημου μποξέρ να αναγγέλλει τους παίχτες έναντι υψηλής αμοιβής, πιάνεται τυχαία από το μπράτσο ενός άντρα τον οποίο παρακαλεί να πει ότι είναι ο κηδεμόνα της για να την αφήσουν ήσυχη. Ο άνθρωπος αυτός είναι και ο μετέπειτα σύζυγος της με τον οποίο θα αποκτησει μια κορη, θα περάσει δέκα υπέροχα χρονια μέχρι να χωρίσουν και να μείνουν δύο καλοί φίλοι, δίνοντας της την ευκαιρία να σπουδάσει υποκριτική, αγγλικά και με την ζωγραφική συμμετεχοντας σε μεγαλες εκθέσεις.

Ακολουθεί μια πορεία με σημαντικές γνωριμίες με μεγάλες μορφές του παγκόσμιου κινηματογράφου οπως η Οντρει Χεπμπορν αλλα και οι Μαρλον Μπραντο, Γουορεν Μπιτι, Καρι Γκραντ και Τελλης Σαβαλας οι οποίοι μαγεύονται από την ομορφιά της, συμμετοχές σε ταινίες του Φελινι και άλλων δημιουργών στην Ιταλία και με την επιστροφή της στην Αμερική το 1967 την αναλαμβάνει ο ατζέντης της Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Το 1970 επιστρεφει στην Ελλάδα λόγω ασθένειας της Μητέρας της και συνεργαζεται με ολα τα μεγάλα αστέρια στις αξέχαστες ταινίες του Ελληνικού σινεμά.Το 1983 κανει έναν δεύτερο γάμο με Έλληνα εφοπλιστή μέχρι και το 2017 όπου ο χαμός του την βυθίζει σε μεγάλη στενοχώρια. Αλλη μια συναρπαστική ζωή μιας λαμπερής Κυρίας του κινηματογράφου που παραμένει και σήμερα μια εντυπωσιακά φίνα παρουσία, η οποία εζησε και γευτηκε την μαγεία του Χόλιγουντ, της Τσινετσιτα και του χρυσού ελληνικού κινηματογράφου

Πηγή φωτό: facebook Ρίκα Διαλυνά /instagram Άρη Λουπάση

Read More

And More