Ρίκα Βαγιάνη: Ο γάμος με το Νίκο Στεφανή, η μητρότητα μετά τα 40 και οι τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της

Άλλη μια μάχη με τον καρκίνο χάθηκε. Η Ρίκα Βαγιάνη, η αγαπημένη δημοσιογράφος με το ιδιαίτερο attitude, άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή, στα 56 της χρόνια. “Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1962. Είμαι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Έχω απασχοληθεί ως ηθοποιός σε πρώτη φάση, στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Παράλληλα, από το 1979 ως το 2012 εργάστηκα χωρίς διακοπή στην έντυπη, ηλεκτρονική και ψηφιακή δημοσιογραφία. Εχω εκδώσει δύο βιβλία για παιδικές ηλικίες. Μιλάω αγγλικά και γαλλικά, είμαι παντρεμένη και έχω ένα γιο, τον Οδυσσέα Στεφανή”, έγραφε η ίδια στο βιογραφικό της σημείωμα ως υποψήφια βουλευτής με το Ποτάμι.

/

Η δημοσιογράφος που έφυγε στις αρχές του 2011 για το Περθ της Αυστραλίας, μαζί με τον πανεπιστημιακό σύζυγό της, Νίκο Στεφανή αποφάσισε σχεδόν ένα χρόνο μετά, να έρθει πίσω στην πατρίδα μαζί με το γιο της Οδυσσέα. Η Ρίκα είχε μιλήσει στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη για την επιστροφή: «Τα σχέδια της οικογένειας ήταν να επιστρέψουμε. Φύγαμε για κάποια χρόνια, όχι για πάντα. Και αυτό κάναμε, επιστρέψαμε. Ο σύζυγος, βέβαια, έχει κάτι “χρωστούμενα” ακόμα στην Αυστραλία και είναι ακόμη εκεί. Επέστρεψα εγώ με το παιδί, επειδή αρχίζουν τα σχολεία. Πιο πολύ μας έλειψαν οι γονείς μας και οι κολλητοί μας».

Έδειχνε να μην έχει άγχος με την ηλικία της και όταν είχε ρωτηθεί για την αποφασή της να γίνει μητέρα μετά τα 40 και για το αν είχε αγχωθεί, είχε απαντήσει στο περιοδικό ΟΚ: «Αγχώθηκα όταν είχα κάποιες εγκυμοσύνες που δεν ολοκληρώνονταν. Αλλά είναι είναι κάτι που θα τρομάξει και ένα κορίτσι που είναι 20 χρονών. Τελικά πήγαν όλα καλά, είχα μια εκπληκτική εγκυμοσύνη, οπότε ακόμα και αν αγχώθηκα κάποιες στιγμές το έχω ήδη ξεχάσει».

/

Τους τελευταίους μήνες η Ρίκα πάλευε σκληρά με τον καρκίνο και είχε επιλέξει να το κάνει έχοντας γύρω της μόνο την οικογένειά της και με αξιοπρέπεια… Δεν την βλέπαμε συχνά σε δημόσιες εμφανίσεις της. Οι τελευταίες έξοδοί της ήταν με στις υπάρχουσες φωτογραφίες. Η εμφάνιση με τον σύζυγό της είναι από το 2014, ενώ στις παρακάτω είναι από το 2017 σε φιλανθρωπική εκδήλωση που έγινε στο Δήμο Χαϊδαρίου για την ενίσχυση του Χριστοδούλειου Ιδρύματος.

 

 

Read More

And More