“Rising Star”: Εξελίσσεται σε… εφιάλτη για τον ΑΝΤ1; Η υποχώρηση της τηλεθέασης, η αδιάφορη επιτροπή και η λιποθυμία…

“Rising Star”… Εξελίσσεται σε εφιάλτη για τον ΑΝΤ1; Το δεύτερο live του σόου ήδη πέρασε στην τηλεοπτική ιστορία και σήμερα το ραβασάκι της Nielsen, επιφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις για τους Αντεννικούς.

Το πολύφερνο σόου όχι μόνο δεν σκαρφάλωσε υψηλότερα στους πίνακες τηλεθέασης, αλλά δεν τα κατάφερε καν να διατηρήσει την ίδια δυναμική που είχε η πρεμιέρα. Ετσι, τα ποσοστά τηλεθέασης της δεύτερης Κυριακής κράτησαν το “Rising” ακόμα πιο χαμηλά δίνοντάς του ένα μέσο όρο ο οποίος άγγιξε μόλις και μετά βίας το 29,8%, ενώ στα δυναμικά, νεανικά κοινά από 15-44 ετών, άγγιξε το 26,6%. Και στα νεανικά κοινά κάνω ιδιαίτερη αναφορά, γιατί υποτίθεται πως τα κανάλια αυτό το συγκεκριμένο τάργκετ-γκρουπ τα ενδιαφέρει, γιατί αυτό το τάργκετ-γκρουπ ενδιαφέρει περισσότερο και τους διαφημιστές.

Οπως ίσως φαντάζεσαι η θέση του ΑΝΤ1 είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη και πρέπει να δείξει τηλεοπτικά αντανακλαστικά και να διορθώσει άμεσα τα όποια λάθη μπορεί να ευθύνονται για την όχι και τόσο θριαμβευτική πορεία του πολυδάπανου σόου. Γιατί δεν είναι εποχές για να πληρώνονται τόσο ακριβά τα τηλεοπτικά λάθη.

Και μιας και είπα λάθη…Πραγματικά αυτή η σύσταση της κριτικής επιτροπής, είναι ένα μεγάλο λάθος. Είναι μία παρέα που της είναι αδύνατον να επικοινωνήσει… Είναι μία παρέα που αν και βρισκόμαστε μόλις στη δεύτερη εβδομάδα, δείχνει τόσο κουρασμένη…

Και επιμένω, ο συνδυασμός του Αντώνη Ρέμου και της Δέσποινας Βανδή φαντάζει πολυφορεμένος και εντελώς προβλεπόμενος. Χώρια που αυτόματα σε παρεπέμπει στο “Voice”.

Ναι, στο “Voice” στο οποίο θα τους συνιστούσα να μην αναφέρονται έμμεσα τόσο συχνά, γιατί προφανώς και αυτό από μόνο του αποδεικνύει πετίτρανα πόσο τους ενοχλεί που πρώτον βρίσκεται στα χέρια του ΣΚΑΙ και δεύτερον έχει καταφέρει να κλέψει και τα ποσοστά τηλεθέασης, αλλά και τις εντυπώσεις.

Αν οι Αντεννικοί μπουν στη λογική της σύγκρισης των δύο κριτικών επιτροπών, πραγματικά πρέπει να βάλουν τα κλάματα. Από τη μία μεριά έχουμε μία φρέσκια επιτροπή, εναλλακτική, μοντέρνα που δείχνει να καταλαβαίνει πως η εποχή του… totally γαρύφαλλου και της πίστας έχει περάσει ανεπιστρεπτί και από την άλλη έχουμε μία επιτροπή κολλημένη στα… είδωλα που έχουμε λατρέψει εδώ και δεκαετίες και τα οποία σαφέστατα και κατάφερε να μας επιβάλλει το σύστημα.

Χώρια που έχουν μπει στη λογική οι Αντεννικοί να αντιγράφουν τους ΣΚΑΙκούς! Επεσε στα πατώματα ο Σάκης; Κάμψεις πήρε ο Αντώνης… Οσο για τον Χρήστο Μάστορα; Τι να πω; Κάν΄το όπως ο Πάνος! Εχει ξεσηκώσει εντελώς τον τηλεοπτικό τρόπο που άγεται και φέρεται ο Πάνος Μουζουράκης. Και ξέρεις λατρεμένη… Το αντίγραφο δεν είναι ποτέ σαν το πρωτότυπο, καρατσεκαρισμένο.

Από την άλλη μεριά σε αυτό το live ήταν εμφανέστατη η τιτάνια προσπάθεια του Γιώργου Λιάγκα να προσπαθήσει να κάνει κλίμα και να δώσει ένταση και παλμό στο σόου, αλλά δεν… Οπως τιτάνια ήταν και η προσπάθεια που έκανε, προκειμένου η κριτική επιτροπή να πάρει τα πάνω της. Επίσης αλλά δεν…

Τι; Ξέσαχα να αναφερθώ στο Κώστα Μακεδόνα; Πραγματικά μέσα σε όλο αυτό μοιάζει… αόρατος, ενώ δεν καταλαβαίνω κάθε φορά τι θέλει να πει ο… ποιητής με τις τοποθετήσεις του. Αλλιώς ξεκινάει, αλλού καταλήγει…

Σε αυτό το live αυτό που με ενόχλησε ιδιαίτερα ήταν και τα πάμπολα σχόλια σεξιστικού χαρακτήρα που ακούστηκαν με αφορμή το τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε και “δεν σηκώθηκε ο τοίχος” και καταλαβαίνεις τι εννοώ…

Ελεος, βλέπουν παιδιά και έφηβοι… Αυτό το σεξιστικό χιουμοράκι και χιουμοράκι μίας άλλης εποχής είναι και… κρυοπαγήματα σου δημιουργεί.

Και ανάμεσα σε όλα αυτά είχαμε και την λιποθυμία του συμμετέχοντα που δεν τα κατάφερε να προχωρήσει παρακάτω, με τους πάντες να μένουν στήλη άλατος και μόνο τον Γιώργο Λιάγκα να αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πως είναι ένας παρουσιαστής που μπορεί να βρίσκεται διαρκώς σε ετοιμότητα.

Ελεος με την… celebriτο-επιτροπή! Δεν ένιωσε κανείς την ανάγκη να πεταχτεί από την καρέκλα του; Οταν είναι να κάνουμε προσωπικό σόου μέχρι και… κάμψεις παίρνουμε!!!

Read More

And More