Ρόδος: Στο εδώλιο η μάνα για το βιασμό της κόρη της από τον παππού!

Η τελευταία πράξη του δράματος, στην φρικτή κακοποίηση που υπέστη ένα αθώο παιδί στα χέρια των πιο κοντινών του ανθρώπων, παίζεται σε λίγες ημέρες σε δικαστήριο της Ρόδου.Στο εδώλιο θα βρεθούν η μητέρα και η γιαγιά του κοριτσιού που γεννήθηκε το 1996, με τις κατηγορίες της συνδρομής σε βιασμό και της συνέργειας σε αποπλάνηση ανηλίκου. Για την ίδια υπόθεση ο παππούς του κοριτσιού βρίσκεται ήδη στη φυλακή.

Το μαρτύριο που έζησε το παιδί, ξεπερνά κάθε φαντασία και ξεκίνησε το 2001 όταν οι γονείς του χώρισαν και το δικαστήριο ανέθεσε την επιμέλεια στη μητέρα. Από τότε το παιδί ζούσε με εκείνη, τον παππού, τη γιαγιά και μία θεία της στην Ιαλυσό της Ρόδου.

Τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου το παιδί ανέφερε στον πατέρα ότι ο παππούς ασελγούσε πάνω της, περιγράφοντας γλαφυρές εικόνες. Ο πατέρας κατήγγειλε τα περιστατικά στην Εισαγγελία, ωστόσο δεν είχε γίνει κάτι. Τον Σεπτέμβριο, το παιδί μπήκε στο νοσοκομείο με ζάλη και κοιλιακό άλγος. Λόγω των καταγγελιών που είχαν προηγηθεί έγινε προσπάθεια να εξεταστεί το παιδί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ωστόσο η μητέρα πρόλαβε και τη πήρε κρυφά από το νοσοκομείο.

Τον Ιούλιο του 2002, το παιδί χρειάζεται να ξαναμπεί στο νοσοκομείο, πάλι με έντονο κοιλιακό άλγος και ζάλη. Την εξέτασε παιδοχειρούργος και διαπίστωσε ενδείξεις βιασμού παρά φύση. Το κοριτσάκι εξετάστηκε από παιδοψυχιάτρους και βρέθηκε ότι και ψυχικά παρουσίαζε τραύματα που εμφανίζονται σε περιπτώσεις ακατάλληλης σεξουαλικής συμπεριφοράς σε βάρος παιδιού.

Με βάση τα στοιχεία αυτά – και μετά από ομολογία του ίδιου του παιδιού ότι ο δράστης της κακοποίησης ήταν ο παππούς – ο άνδρας παραπέμφθηκε για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και αποπλάνηση ανηλίκου.

Κάτα την εξέταση της υπόθεσης, προέκυψε ότι το παιδάκι είχε πει πως όταν ο παππούς ασελγούσε σε βάρος της, τον βοηθούσαν η μητέρα της και η γιαγιά της, ώστε να μην αντιστέκεται.

Η μητέρα είπε ότι το παιδί είχε επηρεαστεί από τους συγγενείς του άντρα της για λόγους εκδίκησης. Επίσης, όπως αναφέρεται στην δικογραφία της υπόθεσης, η μητέρα αγωνιούσε μήπως “σπιλωθεί” το όνομά του πατέρα της…

Read More

And More