Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Σήμερα η κηδεία του καλλιτέχνη – Ο έρωτας με τη σύζυγό του και η στενή σχέση με τα παιδιά του

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής 21/8 σε ηλικία 73 ετών, βυθίζοντας σε βαρύ πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης της δεκαετίας του ’70 και του ’80 έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο, ωστόσο δεν τα κατάφερε και κατέληξε πριν δύο ημέρες αφήνοντας πίσω του πλούσια μουσική κληρονομιά. 

H κηδεία του Ρόμπερτ Ουίλιαμς θα γίνει σήμερα στις 11:00 στον Αγγλικανικό Ναό του Αγίου Παύλου, στην Φιλελλήνων, όπου συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν το τελευταίο αντίο στον καλλιτέχνη ενώ στη συνέχεια, όπως αποκάλυψε η κόρη του Ιλένια Ουίλιαμς μέσω μιας ανάρτησής της θα ακολουθήσει η αποτέφρωσή του. (δες εδώ την σχετική ανάρτηση)

Η οικογένειά του ήταν στο πλευρό του μέχρι το τέλος

 

Στη μεγάλη αυτή μάχη ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς δεν ήθελε «συμμάχους». Ελάχιστοι φίλοι είχαν την έγκρισή του για να τον δουν και να του σφίξουν το χέρι. Μια από αυτές ήταν και η άλλοτε αγαπημένη του και στενή του φίλη Μπέσσυ Αργυράκη, η οποία τον επισκέφτηκε στα μέσα καλοκαιριού μαζί με τον σύζυγός της προσπαθώντας να του δώσει κουράγιο. Εκείνες οι στιγμές ήταν άκρως συγκινητικές…

Δίπλα του είχε πάντα μια πολύ ισχυρή οικογένεια, που βρισκόταν πλάι του σε κάθε του βήμα, να του δίνει δύναμη και κουράγιο πως η Παναγία θα τον βοηθήσει και όλα θα πάνε περίφημα. Η σύζυγός του Αμαλία Δημητριάδη και τα τρία του παιδιά Αλέξανδρος, Μάρθα και Ιλένια δεν έφυγαν στιγμή από το πλευρό του…

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς έζησε έναν θυελλώδη έρωτα με την καλλονή σύζυγό του Αμαλία Δημητριάδη, με την οποία ήταν παντρεμένος για πάνω από 30 χρόνια. Οι δυο τους ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου το 1986 και από τότε δεν χώρισαν ποτέ. Το ζευγάρι απέκτησε τρία υπέροχα παιδιά, τα οποία τα μεγάλωσαν με μεγάλη αγάπη. 

Η Αμαλία Δημητριάδη στήριζε τον σύζυγό της σε κάθε του επαγγελματικό βήμα και δεν έφυγε στιγμή από πλάι του. 

«Υπάρχει από την πρώτη μέρα αγάπη, σεβασμός, κατανόηση, εκτίμηση και το σημαντικότερο όλων, θετική εκτίμηση των καταστάσεων» είχε δηλώσει ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς σε συνέντευξή του για τη σύζυγό του.

Η μεγαλύτερη του αγάπη ήταν τα τρία παιδιά του

 

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς έτρεφε τεράστια αδυναμία στα τρία παιδιά του, τον γιο του Αλέξανδρο και τις δύο κόρες του Ιλένια και Μάρθα που μοιράζονταν την ίδια αγάπη για το τραγούδι. 

«Ο γιος μου έχει τελειώσει νομική, ασχολείται με τη μουσική, γράφει εκπληκτικά, αγγλικό ή αμερικάνικο στιλ, η μικρή κόρη μου, η Μάρθα, τελειώνει του χρόνου Παιδαγωγικά στα Γιάννενα, είναι εκπληκτική τραγουδίστρια, το λέω απόλυτα, γιατί είμαι πολύ αυστηρός σ’ αυτά. Φτιάχνουν τραγούδια με τον Αλέξανδρο και μακάρι να θελήσει να ασχοληθεί» είχε τονίσει ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς σε συνέντευξή του το 2016.

«Η Ιλένια πάντα ρωτάει τη γνώμη μου, αλλά το κάνει και η Μάρθα με τον Αλέξανδρο. Δεν θέλω να επηρεάζω τα παιδιά μου, απλώς δίνω τη δική μου άποψη, από εκεί και πέρα είναι μεγάλα παιδιά, μπορούν να σχηματίσουν τη δική τους γνώμη. Η Ιλένια ήθελε να ασχοληθεί με το τραγούδι, αλλά την απέτρεψα, γιατί δεν νομίζω ότι η Ελλάδα προσφέρει πια τίποτα στα παιδιά αυτά. Από τη στιγμή που ανακατεύτηκε με την τηλεόραση, υπάρχει παραγόμενο προϊόν, αλλά δεν υπάρχει απορρόφηση, που σημαίνει ότι αυτά τα παιδιά δεν έχουν δουλειά, τους δημιουργούν όνειρα τα οποία δεν υπάρχουν. Τα παιδιά μου δεν θα ήθελαν με κανέναν τρόπο να μεταχειριστούν το όνομα μου, ώστε να είναι ένα σκαλοπάτι για παραπέρα. Τη Μάρθα την έχουν ζητήσει να πάει στο εξωτερικό, για τραγούδι, δεν μιλάω για την Ελλάδα», είχε αποκαλύψει ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς για τα παιδιά του. 

Και τα τρία του παιδιά ακολούθησαν πιστά αυτή την επιθυμία του πατέρα τους αφού μέχρι σήμερα ποτέ δεν προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το όνομά του για να βρεθούν στο προσκήνιο. Ακόμα και η Ιλένια που βρέθηκε στα φώτα, πάντα μίλαγε για εκείνον με μεγάλη σύνεση όταν τη ρωτούσαν αφού δεν ήθελε κανείς να θεωρήσει πως πάει να εκμεταλλευτεί το όνομα του πατέρα της και την αγάπη που είχε ο κόσμος για εκείνον.

Σήμερα, η σύζυγός του, τα τρία τους παιδιά αλλά και οι καρδιακοί φίλοι που κατάφερε να αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, θα πουν στον Ρόμπερτ Ουίλιαμς το τελευταίο αντίο, ένα αντίο που ήξερα ότι πλησιάζει αλλά απεύχονταν.

Και ίσως του σιγοτραγουδήσουν και ένα από τα τραγούδια του με τους Poll,

«Αετοί, αετοί που πετάτε θέλω να ‘ρθω κι εγώ.
Πάντα εμένα ξεχνάτε, θέλω να ‘ρθω κι εγώ.

Σ’ ένα τόπο που η νύχτα θα αρνιέται να βγει,
σ’ ένα πιάτο που τρώνε δέκα φίλοι μαζί,
η μάνα είναι παρθένα πριν το πρώτο παιδί.

Θέλω να ‘ρθω κι εγώ κει ψηλά που πετάς
πάλι μη με ξεχνάς, τόπους άλλους να δω».

Read More

And More