Ρομπότ – παπάς παντρεύει ζευγάρι!

“Και τώρα ο γαμπρός μπορεί να φιλήσει την νύφη”… Τα λόγια αυτά που συνήθως βγαίνουν από το στόμα του ιερέα αυτή τη φορά βγήκαν από το σιδερένιο στόμα ενός ρομπότ.

Ο πρώτος γάμος με παπά ρομπότ είναι γεγονός. Ένα ιαπωνικό ρομπότ, με την ονομασία I-Fairy, πραγματοποίησε στο Τόκιο την πρώτη στον κόσμο γαμήλια τελετή, αφού το ζευγάρι, που επαγγελματικά ασχολείται με τη βιομηχανία της ρομποτικής, θεώρησε λογικό να εμπιστευθεί την ένωσή του με τα δεσμά του γάμου σε ένα ρομπότ.

Όπως δήλωσαν μάλιστα οι νεόνυμφοι, Τομοχίρο Σιμπάτα και Σατόκο Ινούε, εφόσον τα ρομπότ τους έφεραν κοντά, ήρθε ως φυσική επιλογή τελικά να επιλέξουν ένα ρομπότ για να τελέσει και το γάμο τους.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, το -θηλυκό παρακαλώ- 1,5 μέτρου ύψους ρομπότ, που παρέμεινε συνεχώς καθισμένο, μεταξύ άλλων, καθοδήγησε το γαμπρό να παραμερίσει το πέπλο της νύφης και να την φιλήσει.

Το I-Fairy κοστίζει περίπου 68.000 δολάρια και υπάρχουν τρία μοντέλα της, στην Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη. Διαθέτει 18 βαθμούς κίνησης στα χέρια της και κυρίως επαναλαμβάνει κινήσεις και ήχους για τα οποία έχει προγραμματιστεί εκ των προτέρων.

Read More

And More