Ρούλα Κορομηλά-Ελένη Μενεγάκη: Αυτή είναι η ζωή σας! Τα κορίτσια της διπλανής πόρτας που λατρεύτηκαν από τον κόσμο και έγιναν star…

Η μία ήταν και είναι η… εθνική μας παρουσιάστρια! Η άλλη ήταν και είναι η… εθνική μας βασίλισσα! Και τις δύο αναμφισβήτητα οι τηλεθεατές τις έχουν λατρέψει… Και τις δύο αναμφισβήτητα το εγχώριο σταρ-σύστεμ τις έχει λατρέψει, με αποτέλεσμα ακόμη και το τι… αναπνέουν να αποτελεί είδηση. Είδηση η οποία δε αν συνοδευτεί και διανθιστεί με τα κατάλληλα, χαρακτηριστικά, παπαρατσικά «κλικ», μπορεί να πάρει τι άλλο; Μα εννοείται εθνικές διαστάσεις!

Ρούλα Κορομηλά – Ελένη Μενεγάκη… Σαν να λέμε Άννα Βίσση – Δέσποινα Βανδή! Ναι, αυτό ήταν, είναι και θα είναι το αιώνιο τηλεοπτικό δίλλημα. Και μιας και το καλοκαιράκι αναμφισβήτητα μας πιάνουν και οι νοσταλγίες μας και μιας και αγαπάμε τα θέματα-ρετρό, είπαμε να κάνουμε ένα flash-back στις λαμπερές ζωές των δύο αυτών τηλεοπτικών κυριών και να δούμε κατά πόσο έχουν ζήσει ή όχι… βίους παράλληλους!

Και η Ρούλα, αλλά και η Ελένη ήταν αυτό που λέμε «τα κορίτσια της διπλανής πόρτας», όσο κλισέ κι αν φαντάζει η συγκεκριμένη έκφραση. Βλέπετε και οι δύο γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μέσα σε δύο λαϊκές, φτωχικές οικογένειες και δεν είχαν καμία σχέση με τον οποιοδήποτε μεγαλοαστικό τρόπο ζωής.
Η Ρούλα γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου του 1957 στην Αθήνα και η καταγωγή της είναι από την Μεσσηνία, ενώ η Ελένη γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου του 1969 στη Νίκαια, ενώ κατάγεται από το Ηράκλειο της Κρήτης.
Η Ρούλα μεγάλωσε με πολύ αγάπη μέσα σε μία οικογένεια στην οποία τα παιδιά είχαν τον… πρώτο λόγο, μιας και η γνωστή παρουσιάστρια έχει δύο αδέλφια, την Λένα και τον Θανάση.
Η Ελένη πάλι μεγάλωσε μαζί με την μητέρα της, την γνωστή σε όλους κα Ζέτα, στην οποία και έχει τεράστια αδυναμία, μιας και μαζί με την μητέρα της πέρασε η Ελένη τα παιδικά της χρόνια, αφού έχασε τον πατέρα της σε ηλικία μόλις 2μιση ετών από καρκίνο. Η Ελένη ,όμως, τελικά στάθηκε τυχερή και δεν έμεινε μόνη, μιας και η μητέρα της ξανά παντρεύτηκε και έτσι σε ηλικία 16 ετών αποκτά τον πολύτιμό της αδελφό, τον Θοδωρή Μισσόκαλο, με τον οποίο είναι και άρρηκτα δεμένη.
Και η Ελένη, αλλά και η Ρούλα είναι δύο γυναίκες οι οποίες δεν φοβήθηκαν να πουν το περιβόητο… “yes, I do” και ν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Και μάλιστα; Όχι μόνο μία φορά, μιας και στην περίπτωσή τους φαίνεται πως δεν ισχύει το «το δις εξαμαρτείν»!
Αποτέλεσμα; Η Ρούλα ντύνεται για πρώτη φορά στα λευκά για τα μάτια του Πάνου Μιχαλόπουλου το 1989. Ένας γάμος ο οποίος λατρεύτηκε από τα Μέσα, γι ΄αυτό και πολλές στιγμές του μεταφέρθηκαν στη μικρή μας οθόνη. Παρόλα αυτά δεν διήρκησε πολύ, μιας και οδήγησε σε ένα εκρηκτικό διαζύγιο.
Η Ρούλα ,όμως, ξανά παντρεύτηκε το 2000 με τον Νάσο Γαλακτερό. Ένας γάμος ο οποίος έγινε και κλεισμένων των θυρών, δεν τον πήρε κανείς χαμπάρι ή σχεδόν… χαμπάρι, μιας και κάποια λιγοστά, κλεφτά πλάνα έπαιξαν στα Μέσα. Ένας γάμος ο οποίος οδήγησε κι αυτός στο διαζύγιο. Η μεγαλύτερη ίσως διαφορά στις ζωές των δύο λατρεμένων γυναικών είναι το γεγονός ότι η Ρούλα δεν απέκτησε ποτέ παιδιά, σε αντίθεση με την Ελένη.
Η Ελένη τώρα κι αυτή ήταν θερμή οπαδός του έγγαμου βίου, αν κρίνουμε βεβαίως-βεβαίως κι εκ του αποτελέσματος. Η γαλανομάτα μάγισσα του Alpha για πρώτη φορά αντάλλαξε αιώνιους όρκους αγάπης σε ηλικία μόλις 20 ετών. Ο πρώτος σύζυγος της Ελένης ήταν ο Σταύρος Γαρδέρης. Το ζευγάρι έζησε έναν σύντομο αλλά δυνατό έρωτα. Βλέπετε,η Ελένη πριν ξεκινήσει να δουλεύει στην τηλεόραση εργαζόταν στο κατάστημα νυφικών της οικογένειας του Σταύρου και ο έρωτας μεταξύ των δύο νέων υπήρξε θυελλώδης αφού φήμες θέλουν τους τσακωμούς μεταξύ τους να δίνουν και να παίρνουν.
Οι τσακωμοί αυτοί, όμως, δεν τους εμπόδισαν από το να πάρουν την απόφαση να παντρευτούν, όπως και έκαναν. Ο γάμος κράτησε μόλις έναν χρόνο, ενώ χρόνια αργότερα ο πρώτος σύζυγος της γνωστής παρουσιάστριας θα αποκάλυπτε ότι οι δύο τους διατήρησαν καλές σχέσεις κάποια χρόνια μετά τον γάμο τους, μέχρι που χάθηκαν εντελώς.
Η ζωή όμως της Ελένης αλλάζει ριζικά όταν στο δρόμο της έρχεται ο Γιάννης Λάτσιος. Η Ελένη γνωρίζεται με τον Γιάννη Λάτσιο, όταν ξεκινά την καριέρα της στον Ant1, μιας και επί σειρά ετών ο Γιάννης ήταν ένα από τα βασικά στελέχη του καναλιού.Ο γάμος τους γίνεται το 2001, προκαλώντας… celebritοπανικό! Σε σημείο τέτοιο που μεταδίδεται… live μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Ένας γάμος ο οποίος αλλάζει ριζικά την ζωή της όπως προαναφέραμε, αφού κατά την διάρκειά του η Ελένη κάνει το μεγαλύτερό της όνειρο πραγματικότητα. Γίνεται επιτέλους μανούλα και αποκτά τρία υπέροχα μωρά. Τον Άγγελο, την Λάουρα και την Βαλέρια.
Η οικογενειακή ζωή της Ελένης έμοιαζε να είναι παραμυθένια. Για σχεδόν 10 χρόνια έμοιαζε να έχει βρει και το μυστικό της αιώνιας αγάπης,αλλά και της απόλυτης ευτυχίας.Ολα αυτά μέχρι τις 29 Ιανουαρίου του 2010, όπου με μία ανακοίνωση γνωστοποιείται με κάθε επισημότητα το τέλος αυτού του γάμου. Ένα διαζύγιο το οποίο έγινε κι αυτό… εθνική υπόθεση και σήριαλ πολλών τηλεοπτικών επεισοδίων.
Όχι, η Ελένη δεν φοβάται να ξανά ερωτευθεί, δεν φοβάται να ξαναπεί το μεγάλο «ναι» και έτσι για τρίτη φορά ξεκινά να στήνει ένα νέο σπιτικό, μία νέα οικογένεια. Άλλωστε, πάντα αγαπούσε τις μεγάλες οικογένειες. Αυτός που της έχει κλέψει αυτή τη φορά την καρδιά είναι ο επιχειρηματίας Ματέο Παντζόπουλος, με τον οποίο φέρνουν στο κόσμο πέρσι το μωράκι τους, την μικρή Μαρίνα.
Βέβαια εκτός από τους γάμους τους και η Ρούλα, αλλά και η Ελένη έζησαν μεγάλους έρωτες. Η Ρούλα έζησε το τι πάει να πει απόλυτος, τρελός, παθιασμένος έρωτας με τον Ιταλό σκηνοθέτη Στέφανο Σαρτίνι, ενώ ένας από τους έρωτές της που συζητήθηκε τα μάλλα ήταν και ο έρωτάς της με τον Στέλιο Ρόκκο.
Σε ότι έχει να κάνει με την Ελένη, ένας από τους μεγάλους έρωτες της ζωής της ήταν η σχέση της με τον γιατρό Δημήτρη Βήχο, με τον οποίο μάλιστα υπήρξε και αρραβωνιασμένη. Επίσης η Ελένη υπήρξε τρελή και παλαβή και για τον Βασίλη Νομικό, με τον οποίο είχαν γνωριστεί στον ΑΝΤ1 και για κάποιες σεζόν ο Βασίλης συμμετείχε στην ομάδα του «Πρωινού Καφέ».
Σε ότι αφορά τώρα στην επαγγελματική πορεία των δύο κυριών της ελληνικής τηλεόρασης, εννοείται πως και οι δύο άρχισαν να καταλαβαίνουν την μαγεία της τηλεοπτικής… χρυσόσκονης, όταν βρέθηκαν στον ΑΝΤ1 και ξεκίνησαν να παρουσιάζουν τον «Πρωινό Καφέ». Έναν καφέ τον οποίο έβαλε στο… μπρίκι η Ρούλα και η Ελένη κατάφερε να μας αποδείξει πως αυτός ο καφές μπορεί να έχει καϊμάκι ακόμα και είκοσι χρόνια μετά!
Όσο για το ποια ήταν η πιο ηχηρή τηλεοπτική μεταγραφή τους και μοιραία η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας τους; Αναμφισβήτητα, η Ρούλα δεν θα ξεχάσει την χρονιά του 1994 όπου αποφάσισε να σπάσει το συμβόλαιό της με τον ΑΝΤ1 και να πει το Megaλο ναι, ενώ της Ελένης θα της μείνει αξέχαστο το 2005.
Το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς που αποφασίζει να μην ανανεώσει το συμβόλαιο που είχε με το κανάλι του Αμαρουσίου και να δεχτεί την πρόταση του Alpha ακολουθώντας ουσιαστικά τον Γιάννη Λάτσιο, ο οποίος τα είχε «σπάσει» με τους Antεννικούς και είχε αναλάβει χρέη διευθυντή προγράμματος στον Alpha…

Read More

And More