Ρούλα Κορομηλά: Οι Κυριακές που περνούσε με τα παιδιά της “Κιβωτού”, η βοήθεια και η αίθουσα σε ίδρυμα με τ’ όνομά της!

Στις 21 Νοεμβρίου ήταν η παγκκόσμια ημέρα τηλεόρασης και μια ημέρα πριν το Mega έκλεισε τα 27 χρόνια λειτουργίας του ενώ παράλληλα δίνει μάχη ζωής να μην πέσει μαύρο, εξαιτίας των εσωτερικών προβλημάτων που υπάρχουν… Από το Μega κι από τη Ρούλα Κορομηλά είχε ξεκινήσει κάτι σπουδαίο… Οι τηλεμαραθώνιοι.

Πριν αρκετά χρόνια και όταν πλησίασε το κανάλι την εταιρία προστασίας σπαστικών για να ζητήσει βοήθεια, η Ρούλα προσφέρθηκε κι έκανε για 30 ώρες τηλεμαραθώνιο, με αποτέλεσμα να μαζευτούν 650.000.000 δραχμές και να ολοκληρωθεί η ανέργεση του πρότυπου κέντρου αποκατάστασης παιδιών που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση. Όπως ήταν φυσικό τίμησαν ιδιαίτερα την παρουσιάστρια δημιουργώντας αίθουσα με το όνομά της.

Το έργο όμως συνεχιζόταν και πίσω από τις κάμερες… Η Ρούλα πλησίασε μόνη της την “Κιβωτό του Κόσμου” όπως έχει αποκαλύψει ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου και είχε αντιληφθεί από μόνη της πόσο δύσκολο ήταν το έργο του στην Ακαδημία Πλάτωνος, μέχρι που το ανέδειξε. Με τα παιδιά είχε έρθει πολύ κοντά…

Τα γνώριζε όλα προσωπικά, μάθαινε και νοιαζόταν για την πορεία τους και όποτε επισκεπτόταν την Κιβωτό, ήταν σα να χτυπά συναγερμός! Όλα τα παιδιά έτρεχαν στην αγκαλιά της και ήθελαν ένα φιλί της. Εκείνη μάλιστα για ένα διάστημα περνούσε πολλές από τις Κυριακές της μ’ εκείνα και γευμάτιζαν όλοι μαζί, έχοντας να μοιραστούν απίστευτες ιστορίες κάθες φορά. Η βοήθειά της συνεχιζόταν και στις πιο ουσιαστικές ανάγκες των παιδιών δίχως να μαθαίνει κανείς τίποτα.

Read More

And More