Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο Απόστολος Λύτρας παραιτήθηκε από συνήγορός της – Η ανακοίνωση

Οι καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα, η σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου και η αποκάλυψη για την κεταμίνη στον οργανισμού της 9χρονης Τζωρτζίνας, φαίνεται ότι οδηγούν τον Απόστολο Λύτρα στην παραίτηση από την υπεράσπιση της 33χρονης.

Ο γνωστός δικηγόρος είχε αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου στις αρχές Μαρτίου αλλά μετά τα όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες, φέρεται αποφασισμένος να παραιτηθεί και αυτό αναμένεται να το ανακοινώσει με γραπτή του δήλωση τις επόμενες ώρες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από χθες (30.03.2022) το απόγευμα όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου μεταφέρθηκε από την Πάτρα στη ΓΑΔΑ και συνελήφθη κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία με πρόθεση, για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, ο Απόστολος Λύτρας δεν την έχει επισκεφτεί στην Ασφάλεια όπου κρατείται.

Η εξέλιξη αυτή κάνει ακόμη πιο πιθανό το να ζητήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου να ζητήσει από την ανακρίτρια προθεσμία για να απολογηθεί. 

Η 33χρονη που κατηγορείται για το θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της, τον Ιανουάριο του 2022 στο Παίδων, φέρεται να χορήγησε στην 9χρονη Τζωρτζίνα μεγάλη ποσότητα κεταμίνης, ικανή να «σκοτώσει ελέφαντα», σύμφωνα με αξιωματούχο του τμήματος Ανθρωποκτονιών. 

Update: 10.45′ Η επίσημη ανακοίνωση του Απόστολου Λύτρα:

«Ανέλαβα  την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή από την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και  τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης  από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού», τονίζει στην δήλωσή του ο Απόστολος Λύτρας.

Με πληροφορίες από newsit.gr

Read More

And More