Rufus Wainwright: Εμφανίστηκε στο Ηρώδειο έχοντας στο πλευρό του το σύζυγό του!

Ο Rufus Wainwright ήρθε στην Ελλάδα για μία και μοναδική συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Ο Νεοϋορκέζος χαρισματικός performer εμφανίστηκε μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και καταχειροκροτήθηκε από το ελληνικό κοινό.


Στη σκηνή με τη Νένα Βενετσάνου

Ανάμεσά τους ήταν και πολλοί εκπρόσωποι του πολιτισμού, της showbiz αλλά και της πολιτικής ζωής της χώρας.


Μαρία Φαραντούρη-Γιώργος Καμίνης-Άλκηστη Πρωτοψάλτη-Γιώργος Λούκος

Στο πλευρό του Wainwright ήταν όμως και ο σύζυγός του με τον οποίο τον απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του TLIFE στα παρασκήνια.

Κινηματογράφος, φωτογραφία, όπερα και ζωντανή performance συναντήθηκαν κάτω από την Ακρόπολη, στο πρώτο μέρος της ξεχωριστής αυτής παράστασης, που είναι εμπνευσμένη από την απόλυρη ντίβα της όπερας, Μαρία Κάλλας. Σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου, συμπληρώνονται 43 χρόνια από τον θάνατό της.

Έξι χρόνια μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της πρώτης του όπερας Prima Donna στο Διεθνές Φεστιβάλ του Μάντσεστερ, ο Wainwright παρουσίασε στο Ηρώδειο για πρώτη φορά την “οπτικοποιημένη” εκδοχή της.

Τρεις λυρικοί τραγουδιστές, οι σοπράνο Τσέλια Κοστέα και Βασιλική Καραγιάννη και ο τενόρος Antonio Figueroa ερμήνευσαν αποσπάσματα από την Prima Donna, καθώς προβαλόταν το φιλμ με εικόνες της θρυλικής Μαρίας Κάλλας που δημιούργησε ειδικά γι’ αυτό το πρότζεκτ ο εικαστικός – κινηματογραφιστής Francesco Vezolli.

Η βιντεοπροβολή κορυφώθηκε με την εμφάνιση της φωτογράφου Cindy Sherman.

Read More

And More