Σ. Αλαφούζος: ” Η Άριελ είπε πράγματα που πυρόδοτησαν την κατάσταση στο χωρισμό”

Ο Σωκράτης Αλαφούζος με το σκηνοθετικό του ταλέντο κέρδισε 11 διεθνή βραβεία! Πρωταγωνίστησε σε σίριαλ δίπλα στην Μπρουκ Σίλς και εμφανίζεται στην χολιγουντιανή παραγωγή “Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου”… O ηθοποιός-σκηνοθέτης μίλησε στην εφημερίδα “Πρώτο θέμα” για την διεθνή του καρίερα, την Άριελ Κωνσταντινίδη και για την αδυναμία που έχει στην κόρη του!

Πριν από λίγο καιρό έκανες το σκηνοθετικό σου ντεμπούτο σε μια ταινία μικρού μήκους που βραβεύτηκε σε πολύ σημαντικά φεστιβάλ του εξωτερικού. Πως νιώθεις γι΄αυτό;

Πρόκειται για τον ‘”Μικρό Βασιλιά”σε δικό μου σενάριο και σκηνοθεσία, μια ταινία στην οποία παίζω μαζί με μια ομάδα πολύ σημαντικών ηθοποιών. Είναι πολύ συγκινητικό το γεγονός ότι οπουδήποτε πήγε για συγκεκριμένο φιλμάκι σάρωσε βραβεία και εντυπώσεις. Δεν είναι μόνο ότι τη βιβλιοθήκη μου κοσμούν ένδεκα τρόπαια,όσο το γεγονός ότι αποδείξαμε πως σε μια εποχή όπου η χώρα βάλλεται οι Έλληνες έχουμε ακόμη το κουράγιο και το κέφι να φτιάξουμε όμορφα πράγματα.

Σε ενοχλεί που η διεθνής σου αναγνώριση δεν προβλήθηκε ιδιαίτερα στην Ελλάδα;

Νομίζω ότι στη χώρα μας όλα είναι χαβαλές και κλειδαρότρυπα- αν και πολλές φορές εμείς οι ίδιοι δίνουμε τις αφορμές. Περισσότερο είδα στο διαδίκτυο θέματα που αφορούν στην προσωπική μου ζωή παρά την επιτυχία που είχε ένας Έλληνας στο εξωτερικό και, εντέλει, η Ελλάδα.

Γράφτηκαν ψέματα για την προσωπική σου ζωή;

Όχι μόνο ψέματα, αλλά και ανοησίες. Όταν πήγα στο φεστιβάλ κινηματογράφου στο Παρίσι έγραψαν ότι πήγα για την Άριελ Κωνσταντινίδη για να της κάνω πρόταση γάμου. Η, πάλι, ότι είμαστε μεταξύ μας σε “εμπόλεμη κατάσταση” και δεν λένε ούτε γεια. Δεν καταλαβαίνω γιατί όταν είναι μια κάμερα μπροστά πρέπει σώνει και καλά να δίνεις σόου. Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει να αναλύσω τι συμβαίνει στην προσωπική μου ζωή- έστω και αν δεν έπραξε το ίδιο και η Άριελ., η οποία είπε πράγματα που πυροδότησαν την κατάσταση. Όμως δεν κατηγορώ κανέναν, ο καθένας αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής με τον δικό του τρόπο.

Ξέρουμε ότι η κόρη σου είναι η αδυναμία σου. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς τα συναισθήματα ένος παιδιού όταν δεν ζει στον ίδιο χώρο με σένα.

Φυσικά. Ένα παιδί δεν μπορεί να καταλάβει για ποιον λόγο οι γονείς του δεν είναι μαζί. Και εγώ με τη μητέρα μου μεγάλωσα, το θέμα είναι πως θα το μεταδόσεις όλο αυτό. Πιστεύω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη μέθοδος. Ομολογώ, πάντως, ότι καταβάλλω κάθε προσπάθεια προκειμένου να είμαι καλός γονιός.

Read More

And More