Σ. Διγενή: “Είμαι μια χαρά και προσεχώς καλύτερα”

Η Σεμίνα Διγενή μιλάει στο περιοδικό People για την περιπέτεια της υγείας της: ”Έχουν υπάρξει δεκαετίες στη ζωή μου που δούλευα και 18 ώρες την ημέρα, καθημερινά. Τηλεόραση, εφημερίδες, ραδιόφωνο. Ως εργασιομανής και τελειοθηρικός άνθρωπος, βρισκόμουν πάνω απ’όλους και όλα. Ε, κάποια στιγμή, ο οργανισμός παίρνει δικτατορικά την κατάσταση στα χέρια του και σε καθίζει κάτω. Είμαι μια χαρά και προσεχώς καλύτερα. Η δημιουργικότητα είναι το σημαντικότερο πράγμα στην ζωή μου. Η ζωή μου δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά. Απλά ο οργανισμός μου χρειαζόταν για ένα μικρό ευτυχώς διάστημα να εισέλθει σε κλινήρη κατάσταση. Με είδε λίγο παραπάνω δηλαδή το κρεβάτι μου”, λέει χαρακτηριστικά.

Η Σεμίνα κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές με την παράταξη ”Επιμένουμε Αθήνα”. Πώς το αποφάσισε; ”Μου τηλεφώνησε ένα βράδυ ο συνάδελφος και φίλος Γιώργος Αμυράς και μου είπε: Σε θέλουμε μαζί μας. Είμαστε ένα κίνημα πολιτών που θα αγωνιστεί για μια καλύτερη πόλη. Δεν συνδεόμαστε με κανένα κόμμα και δεν θα ξοδέψουμε για την προεκλογική μας εκστρατεία ούτε ένα ευρώ. Του είπα αμέσως ναι. Πρέπει να επιστρέψει στην πόλη το αίσθημα ότι ο πολιτης δεν κινδυνεύει ζώντας σ’αυτή. Ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, να αισθανθούν αφαλείς ότι μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθεροι στους δρόμους της πόλης”, απαντά.

Η δημοσιογράφος εξομολογείται τις ανησυχίες της για την πρωτεύουσα: ”Γεννήθηκα στο κέντρο της πόλης από Αθηναίους γονείς και έζησα στις περιοχές γύρω από το Γκάζι, το Βοτανικό, την Ακαδημία Πλάτωνος, την πλατεία Αττικής, πριν προσγειωθώ στα τέλη της δεκαετίας του 70′ στα Εξάρχεια. Αγαπώ πολύ την πόλη μου αλλά τα τελευταία χρόνια σχεδόν τη φοβάμαι. Θα μπορούσαμε να πάρουμε επιτέλους ένα χάρτη της Αθήνας που να έχει μόνο το περίγραμμα της πόλης – όλο το άλλο να είναι λευκό – και να αρχίσουμε να τη σχεδιάζουμε από την αρχή με βάση τις αρχές της αειφόρου αστικής ανάπτυξης. Δυστυχώς δεν μπορώ να φανταστώ παρά μόνο να προβλέψω. Προβλέπω λοιπόν ότι αν δεν συμβεί ένα θαύμα που θα αλλάξει τον τρόπο σκέψης των Αθηναίων, που θα τους ξυπνήσει και τους βγάλει από την αδράνεια, η Αθήνα θα μετατραπεί από μη βιώσιμη πόλη, σε πόλη – κόλαση”.

Διάβασε περισσότερα στο περιοδικό People που κυκλοφορεί.

Read More

And More