Σ. Καρύδη: “Μου έχουν κάνει πρόταση γάμου και έχω κάνει πως δεν άκουσα!”

Σίγουρα, όταν κάποιος αναφέρεται στην Σμαράγδα Καρύδη έχει στο μυαλό του μια αντισυμβατική γυναίκα με έντονη προσωπικότητα και χαμογελαστό πρόσωπο. Και δεν κάνει λάθος. Η γνωστή ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στην παράσταση “Συρανό ντε Μπερζεράκ” έχει μια παιδικότητα και ένα τσαμπουκά που δεν μπαίνει σε καλούπια.

Μιλώντας στο περιοδικό People, ξεκαθαρίζει πως την κουράζει να την ρωτούν συνέχεια για το θέμα “γάμος”, ενώ για τις προτεραιότητές της αποκαλύπτει: “Ζω με βάση τις δικές μου προτεραιότητες. Και όταν βάζω μπροστά εκείνες των άλλων, είναι γιατί δεν μου χαλάνε τη δική μου ζωή. Πολύ συχνά κάνω το χατίρι του άλλου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χαλάει ο στόχος μου. Δεν ζω, όμως, τη ζωή μέσω ενός άλλου. Μπορώ, δηλαδή, να κάνω τα χατίρια κάποιου ώστε να είναι χαρούμενος, επειδή τον αγαπώ. Δεν θέλω, όμως, να καταστρέψω τη ζωή μου για κάποιον, λέω “όχι” στις άρρωστες σχέσεις”.
Έχει κάνει θυσίες για έναν έρωτα;
“Θα πω ότι θα ασχοληθώ με κάποιον, γιατί έχει την ανάγκη μου. Θυσίες, πάντως, δεν έχω κάνει. Είναι βαρύγδουπη έννοια. Παραχωρήσεις, ναι, έκανα, γιατί είμαι διαλλακτική, αλλά κι αυτές κανονικές, όχι με πηχιαίους τίτλους. Ούτε χρειάστηκε να κάνει κανείς θυσίες για μένα. Θυσία είναι να αφήσεις τη ζωή που κάνεις για να αφοσιωθείς σε έναν άλλον άνθρωπο. Αυτό το έκανε η μάνα μου, που ήταν πολύ καλή και αφιερώθηκε σε μένα. Βέβαια και οι μάνες δεν το αντιλαμβάνονται ως θυσία, αλλά ως αγάπη”.
Έχει υπάρξει “γατούλα” στις σχέσεις της;
“Αν και ακούγεται άσχημα αυτό το γατούλα, ναι, το έχω κάνει στο φίλο μου. Το παίζω και αυτό, ηθοποιός είμαι!”.
Τέλος, για την επιλογή της να μην παντρευτεί μέχρι στιγμής, αποκάλυψε: “Για να μην έχω κάνει γάμο, σημαίνει ότι δεν μπορούσα, δεν ήθελα. Στη ζωή, γενικά, τα πράγματα που θέλουμε είναι αυτά που τελικά έχουν γίνει. Εμείς τα δρομολογούμε. Ούτε χρειάστηκε να επαναστατήσω, ούτε μου έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό. Κι επειδή αυτό με ρωτάς, ναι, έχει συμβεί να μου έχουν κάνει πρόταση γάμου και να έχω κάνει πως δεν άκουσα. Όταν δεν δίνεις συνέχεια και το κόβεις, ο άλλος το παίρνει το μήνυμα, δεν είναι βλάκας”.

Διαβάστε περισσότερα στο People που κυκλοφορεί!

Read More

And More