Σ. Κορκολής: ”Οι φίλοι μου, μ’ έχουν εκμεταλλευτεί οικονομικά!”

Ο Στέφανος Κορκολής βρέθηκε σήμερα στο ”Πρωινό mou”, όπου και μίλησε στην Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα για τα παιδικά του χρόνια, την μητέρα του, τις φιλίες και την Ευγενία Μανωλίδου.

”Κάποιες στιγμές είμαι απ’ άλλο πλανήτη. Είμαι πάρα πολύ ντροπαλός και μετρημένος. Δεν είμαι πολύ του έξω και κοινωνικός, να πηγαίνω σε πάρτι”, δηλώνει σήμερα ο 46χρονος συνθέτης, ενώ ανέφερε για τα παιδικά του χρόνια: ”Παλιά ήμουν παιδί-θαύμα, τώρα είμαι παιδί-τραύμα”. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι από τα τέσσερά του χρόνια έπαιζε στο πιάνο ό,τι άκουγε και σχετικά με την μητέρα του, ανέφερε: ”Η μητέρα μου πάσχει από ανίατη ασθένεια και αυτό μ’ έκανε να γυρίσω στην Ελλάδα”.

Ποιος ήταν ο λόγος, όμως, που τον έκανε ν’ αποσυρθεί από το τραγούδι;
”Όταν σταμάτησα να τραγουδάω, είχα φτάσει σε σημείο να μη με εκφράζει πια το τραγούδι. Με ενδιέφερε πλέον ν’ ασχοληθώ με αυτό που αγαπάω, δηλαδή να γράφω μουσική και να ερμηνεύω δικά μου κομμάτια στο πιάνο” και δήλωσε σχετικά με το αν τον έχει επηρεάσει η δημοσιότητα: ”Είχα γίνει μαϊντανός τρελός κάποια περίοδο. Όποιο κανάλι άνοιγες εκεί ήμουνα. Δεν ψωνίστηκα τότε. Θα μπορούσα να έχω καβαλήσει το καλάμι όταν έπαιζα έξω σε κονσέρτα”.

Για τα λάθη του παρελθόντος είπε: ”Δεν μoυ αρέσει να γυρνάω το βιβλίο πίσω και να έχω μια γόμα και να σβήνω. Το θέμα είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου” και για τους φίλους του: ”Μ’ έχουν εκμεταλλευτεί οι φίλοι μου οικονομικά. Δεν έχω βγάλει λεφτά. Είμαι “σκορποχέρης” και σπάταλος για τους άλλους.”

Σ’ ερώτηση της Φαίης, για το αν είναι είναι ερωτευμένος, ο Στέφανος είπε: ”Άσ’ το για τώρα. Θέλω να το ξεκαθαρίσω πρώτα μέσα μου” και για την Ευγενία Μανωλίδου: ”Η Μανωλίδου είναι πολύ καλή μουσικός. Την είχα γνωρίσει πολλά χρόνια πριν. Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα, είδα πως είχε γίνει μια TV περσόνα”.

Read More

And More