Σ. Κουτσοσταμάτη: Όλες μου οι σκέψεις και οι πράξεις περιστρέφονται γύρω από τη μικρή!

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη τον περασμένο μήνα υποδέχτηκε στον κόσμο το πρώτο της παιδάκι, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε κι ένα παραμύθι με τίτλο ”Το μυστικό της μαγικής πυγολαμπίδας”, που διδάσκει στα παιδιά την αυτοπεποίθηση, τη θετική σκέψη και την αισιοδοξία.

Η γνωστή ψυχολόγος, λοιπόν, φωτογραφήθηκε για το περιοδικό Celebrity και σε συνέντευξη που έδωσε σ’ αυτό μίλησε αρχικά, για τον ερχομό της κορούλας της και όσα αυτός άλλαξε στη ζωή της:

”…Αν δεν είμαι σίγουρη για κάτι με την μικρή, επιστρατεύω την ιδιότητά μου να ”με συμβολεύω”, γιατί είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς από την κούραση ή τις δικές σου προσωπικές ανάγκες, που μπορεί να έρχονται σε κόντρα με τις ανάγκες του παιδιού. Πλέον είμαι περισσότερο ευαίσθητη σε ζητήματα που αφορούν σε παιδιά. Επίσης, αποχαιρέτησα το μεγαλύτερο μέρος του εγωκεντρισμού μου, καθώς όλες μου οι σκέψεις και οι πράξεις περιστρέφονται γύρω από τη μικρή. Τώρα υπάρχει μόνο το ”εμείς” και σχεδόν καθόλου το ”εγώ”.”.

Μητρότητα και εργασία

”Στις μέρες μας η εργασία είναι πλέον ανάγκη και όχι επιλογή. Σίγουρα η μητρότητα και το επάγγελμα είναι δύο έννοιες που μπορεί να συγκρούονται, καθώς διεκδικούν τον ίδιο χρόνο. Φαντάζομαι ότι με σωστό προγραμματισμό και βοήθεια, μια γυναίκα μπορεί να κρατήσει μια υγιή ισορροπία. Εμένα προσωπικά, η μητρότητα μου δίνει κίνητρο για περισσότερο διάβασμα και έρευνα σε θέματα που αφορούν στη σχέση γονέων και παιδιών και όχι μόνο.”.

Παίζει ρόλο στην ψυχολογία ενός ανθρώπου η εξωτερική εμφάνιση; Την ίδια τη βοήθησε επαγγελματικά το παρουσιαστικό της;

”Η εξωτερική εμφάνιση παίζει ρόλο στην ψυχολογία, καθώς επηρεάζει το κοινωνικό σύστημα του ατόμου, τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν οι άλλοι και την εικόνα που θα σχηματίσει για τον εαυτό του. Το πώς θα επηρεάσει την ψυχολογία μας δεν είναι απόλυτο. Οι όμορφοι άνθρωποι δεν είναι πάντα ευτυχισμένοι. Τις περισσότερες φορές συμβαίνει το αντίθετο. Ένας άνθρωπος που ξεχωρίζει από τον μέσο όρο σε κάτι, κουβαλάει ένα μόνιμο άγχος, γιατί προσπαθεί να μην χάσει την πρωτιά του.

Μπορεί επίσης, να εγκλωβίζεται στην εικόνα του και να αναπτύσσει εμμονή γύρω από αυτήν. Εμένα επαγγελματικά, στην παρουσία μου στην τηλεόραση, σίγουρα με βοήθησε καθώς πρόκειται για ένα οπτικοακουστικό μέσο και όχι μόνο ακουστικό. Στην πορεία μου ως ψυχολόγος, θεωρώ ότι δεν παίζει κάποιο ρόλο το αν είμαι όμορφη ή άσχημη.”

Διάβασε περισσότερα στο Celebrity που κυκλοφορεί!

Read More

And More