Σακίρα: Κατηγορείται ξανά για φοροδιαφυγή ύψους 6,7 εκατομμυρίων ευρώ

Τον περασμένο Ιούλιο η Σακίρα είχε γίνει πρωτοσέλιδο στην Ισπανία όταν κατηγορήθηκε για φορολογική απάτη. 

Σήμερα, τρεις μήνες αργότερα κατέθεσαν επίσημα κατηγορίες εναντίον της στις 26 Σεπτεμβρίου, όπως ανέφερε το NBC News.

H τραγουδίστρια κατηγορήθηκε ότι δεν κατέβαλε φορολογητέο εισόδημα 6,7 εκατομμυρίων ευρώ από το 2018. Οι Ισπανοί εισαγγελείς κατηγόρησαν επίσης τη Shakira ότι φέρεται να χρησιμοποίησε μια offshore εταιρεία για να «αποφύγει» να πληρώσει τον φόρο.

Οι αξιωματούχοι φέρεται να έχουν ενημερώσει την 46χρονη στο Μαϊάμι, όπου μετακόμισε πρόσφατα μετά τον χωρισμό της από τον Ζεράρ Πικέ. Δεν έχει όμως οριστεί επίσημη ημερομηνία δίκης για τις τελευταίες κατηγορίες εναντίον της. Ωστόσο, πρόκειται να δικαστεί στη Βαρκελώνη στις 20 Νοεμβρίου για τις ξεχωριστές κατηγορίες φορολογικής απάτης εναντίον της.

Το 2022, οι εισαγγελείς στην Ισπανία κατηγόρησαν τη Shakira ότι δεν πλήρωσε φόρους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ ενώ ζούσε στη χώρα από το 2012 έως το 2014.Κατά τη διάρκεια της έρευνας του 2022, ο εκπρόσωπος της Shakira είπε στο Reuters ότι «είναι απόλυτα σίγουρη για την αθωότητά της» και ότι θεωρούσε ότι η έρευνα ήταν «μια ολοκληρωτική παραβίαση των δικαιωμάτων της».

Επιπλέον, η εταιρεία δημοσίων σχέσεων της είπε στο NBC News τον περασμένο Ιούλιο ότι η Shakira «πάντα ενεργούσε σύμφωνα με το νόμο και σύμφωνα με τις συμβουλές των οικονομικών συμβούλων της». Η ξανθιά καλλονή δεν είχε εκδώσει δήλωση για τις τελευταίες κατηγορίες.

Εάν κριθεί ένοχη για τις κατηγορίες του 2022, θα μπορούσε ενδεχομένως να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και οκτώ ετών. Τον Σεπτέμβριο του 2022, ένας εκπρόσωπος της Shakira είπε: «Η εντολή του δικαστή για την έναρξη της δίκης είναι απλώς ένα ακόμη βήμα στην τυπική διαδικασία. Η κατάσταση δεν έχει αλλάξει και όλα συνεχίζουν να τρέχουν».

Η Shakira συνέχισε να υποστηρίζει την αθωότητά της σε μια δήλωση του Νοεμβρίου 2022 στη Daily Mail. «Η Shakira είναι ένας φορολογούμενος που επέδειξε πάντα άψογη φορολογική συμπεριφορά και δεν είχε ποτέ φορολογικά προβλήματα σε καμία άλλη δικαιοδοσία», ανέφερε μια δήλωση πέρυσι.

«Χωρίς αδιάσειστα στοιχεία που να υποστηρίζουν τις κατηγορίες εναντίον της, διώχθηκε άγρια στην εγκληματική σφαίρα και τα μέσα ενημέρωσης χρησιμοποιώντας απαράδεκτες μεθόδους για να βλάψουν τη φήμη της και να την αναγκάσουν να καταλήξει σε συμφωνία διευθέτησης».

Read More

And More