Σάκης Δαρίβας: Θετικός στον κορονοϊό  ο “Mr International” στις φυλακές Διαβατών – Κραυγή αγωνίας από το πρώην μοντέλο!

Πλήρη αναφορά σε βάρος όσων ευθύνονται για την εξάπλωση του κορονοϊού μέσα στις φυλακές Διαβατών κατέθεσε στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου μέσω του δικηγόρου, Χατζηιωάννου Κωνσταντίνου, ο κρατούμενος Σάκης Δαρίβας, γνωστό μοντέλο στα τέλη της δεκαετίας του ‘90. Ο Mr. International που βρέθηκε θετικός τον ιό ζητά να ασκηθούν ποινικές διώξεις, καθώς, όπως υποστηρίζει, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης, αλλά και η έλλειψη μέτρων προστασίας μέσα στις φυλακές οδήγησαν στην διασπορά του ιού μεταξύ των κρατουμένων με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ζωή τους.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής είχαν εντοπιστεί συνολικά 108 κρούσματα, ενώ 11 κρατούμενοι με σοβαρά προβλήματα υγείας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού προκειμένου να μην μολυνθούν από τον ιό. Ο Σάκης Δαρίβας προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές καθώς σε κάθε κελί αναγκάζονται να διαμένουν 10 κρατούμενοι μαζί, ενώ ανέφερε ότι από την αρχή της πανδημίας δεν τους είχαν δοθεί μάσκες η προστατευτικά γάντια.

«Δεν μας αφήνουν να κάνουμε μπάνιο, δεν μας αφήνουν να πάρουμε τα ρούχα μας να αλλάξουμε. Υπάρχουν παιδιά που τους έχουν δέκα μαζί μέσα στα κελιά χωρίς καμία απολύτως προστασία έναντι του ιού. Ακόμη και κρύωμα να έχει ένας κρατούμενος τον βάζουν με τους θετικούς. Δεν ξέρουν, λένε, πού να τους βάλουν. Σημειωτέον ότι οι γυναικείες φυλακές είναι άδειες και θα μπορούσαμε να τοποθετηθούμε και εκεί».

Σύμφωνα με την αναφορά, δεν πραγματοποιήθηκαν εγκαίρως τεστ στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που μπαινόβγαιναν στις φυλακές, ενώ όταν προσβλήθηκαν από τον ιό κρατήθηκαν όχι σε νοσοκομειακές μονάδες αλλά στα λεγόμενα πειθαρχεία, μικρά κελιά χωρίς υποδομές, χωρίς κατάλληλο εξαερισμό και θέρμανση. Το πρώην μοντέλο καλεί την Πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα τη στιγμή που ήδη κυκλοφορεί η είδηση ότι ένας κρατούμενος των φυλακών πέθανε εξαιτίας της νόσου.

Ο Σάκης Δαρίβας μεσουράνησε στις πασαρέλες και αρχικά βρέθηκε δίπλα στον Μιχάλη Ασλάνη. Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με τον Τίμη Παρίση, ο οποίος πέθανε από πνευμονικό οίδημα το 2013. Λίγο μετά, ο ίδιος οδηγήθηκε στη φυλακή με την κατηγορία της απάτης καθώς φέρεται να είχε αφαιρέσει από το κατάστημα του Παρίσι ρούχα που τα πουλούσε σε άλλη τιμή στις κυρίες της υψηλής κοινωνίας.

Με πληροφορίες από: protothema, εφημερίδα on time

Read More

And More