Σάκης Ρουβάς: Ενώνει τη φωνή του με τους αθλητές της ελληνικής αποστολής των Ολυμπιακών Αγώνων! Το μήνυμα που στέλνει μέσα από το TLIFE

Το σύνθημα των Ολυμπιακών Αγώνων “Rio 2016” είναι “Ζήσε το πάθος σου”. Ένα χαρακτηριστικό που οι Έλληνες αθλητές έχουν σε μεγάλο βαθμό. Αυτό τους κρατάει “μάχιμους” σε μία δύσκολη πραγματικότητα που επηρεάζεται από τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις. Εκείνοι δίνουν ωστόσο τον καλύτερό τους εαυτό και παραμένουν προσηλωμένοι στο στόχο τους που είναι να ανεβάσουν την χώρα τους στο βάθρο. Γι’ αυτό κι εμείς τους φωνάζουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε “Ελλάδα μπορείς”. Ένα μήνυμα που ακούγεται ακόμα πιο δυνατά μέσα από το πρόγραμμα στήριξης της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας “ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ” στο οποίο είναι επικεφαλής ο Σάκης Ρουβάς.

Συμμετέχει εθελοντικά μαζί με Έλληνες Ολυμπιονίκες σε επικοινωνιακή καμπάνια ενημέρωσης και πρόσκλησης των εθελοντών και του κοινού στην Επίσημη Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας τη Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου (στις 5 το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο).

Με μια φωνή “Ελλάδα Μπορείς”! Να στείλουμε ενωμένοι ένα ηχηρό παγκόσμιο μήνυμα από την Ελλάδα, από την Αθήνα προς όλο τον κόσμο, μεταδίδοντας και φωτίζοντας τη δύναμη, την αισιοδοξία, την ελληνική περηφάνεια“, δηλώνει ο Σάκης στο TLIFE.

Ο ίδιος γνωρίζει από πρώτο χέρι πόση αφοσίωση χρειάζεται για να είσαι το νούμερο ένα. Ειδικά όταν μιλάμε για πρωταθλητισμό.

Ο Σάκης κάνει πρωταθλητισμό σε κάθε τομέα της ζωής του και τερματίζει πρώτος. Μιλώντας όμως κυριολεκτικά, ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία να αθλείται και να ασχολείται με την ενόργανη γυμναστική όπου κατέκτησε πολλά εθνικά βραβεία. Άνθρωποι που τον γνωρίζουν από παιδί περιγράφουν πως κυκλοφορούσε με την κιθάρα στο ένα χέρι και την τσάντα της προπόνησης στο άλλο.

Απέσπασε πολλές διακρίσεις στο άλμα επί κοντώ και έγινε μέλος της ελληνικής εθνικής ομάδας στίβου. Μπορεί να μην έφτασε ποτέ μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά συνεχίζει να προπονείται με πάθος καθώς ο αθλητισμός έχει γίνει πια για εκείνον τρόπος ζωής. Αυτό προσπαθεί να το μεταλαμπαδεύσει και στα παιδιά του αλλά και σε όλα τα παιδιά της Ελλάδας για τα οποία αποτελεί πρότυπο.

Κοντά στους Έλληνες αθλητές στάθηκε και στο Euro 2012 που τον είδαμε να εμψυχώνει την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου πριν αναχωρήσει για τη Βαρσοβία.

Κοντά στους Έλληνες αθλητές στέκεται και κάθε φορά που κατακτούν κάποια διάκριση και δε παραλείπει να τους λέει “μπράβο” και “ευχαριστώ” μέσα από τα social media του.

Ο Σάκης έλεγε πάντα “Ελλάδα Μπορείς” και τώρα μας ζητάει να ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας την Μεγάλη Τετάρτη , στις 5 το απόγευμα, στο Καλλιμάρμαρο όπου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας.

Ο ίδιος υπογραμμίζει, μιλώντας στο TLIFE, πόσο όμορφα νιώθει για αυτό που θα συμβεί: “Νιώθω τιμή και δέος που συμμετέχω, ως εθελοντής κι εγώ, στην Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας και σας προσκαλώ στο Καλλιμάρμαρο, τη Μεγάλη Τετάρτη στις 5 το απόγευμα, να παραδώσουμε με σεβασμό τη φλόγα του Ολυμπισμού στη Βραζιλία και να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Ολυμπιακή μας Ομάδα, στους Έλληνες αθλητές μας!”


Μία ημέρα νωρίτερα ο κορυφαίος Έλληνας καλλιτέχνης θα πάρει μέρος στο ταξίδι της Ιερής Φλόγας, που έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία με την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας (δες εδώ). Ο Σάκης επιλέχθηκε ως λαμπαδηδρόμος της Λαμπαδηδρομίας σε τμήμα διαδρομής του Δήμου Αθηναίων. Σήμερα (Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου) θα τρέξει κρατώντας τη δάδα με την Ολυμπιακή Φλόγα, για 250 μέτρα περίπου, ξεκινώντας έξω από το Ηρώδειο στις 20:45 και κατευθυνόμενος προς την Ακρόπολη.

Ο Σάκης αποδεικνύει έμπρακτα ότι είναι δίπλα στους Έλληνες αθλητές που είναι “στο δρόμο για το Ρίο”.Έχουν λάβει το εισιτήριο της πρόκρισης συνολικά 63 Έλληνες αθλητές για τους 31ους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Σύμφωνα με τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις, μέχρι τον Ιούλιο ίσως φτάσουν τους 90.

Η πιο ολιγομελής ελληνική ολυμπιακή αποστολή μετά τους Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992. Αυτή τη φορά όμως είναι αποφασισμένοι να επιστρέψουν με διακρίσεις.

23 από αυτούς πόζαραν στον φωτογραφικό φακό του Ανδρέα Σιμόπουλου και μίλησαν στον Γιώργο Ευφραιμίδη και το BHMAgazino για την πορεία τους προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Read More

And More