Σάκης Ρουβάς: Λαμπαδηδρόμος με την Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στην Ακρόπολη! Φωτογραφίες

Σάκης Ρουβάς: Λαμπαδηδρόμος με την Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στην Ακρόπολη! Φωτογραφίες | tlife.gr

Από το Μουσείο της Ακρόπολης η Ολυμπιακή Φλόγα έστειλε τη λάμψη της σε όλο τον κόσμο! Το Ιερό Σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων διανυκτέρευσε στο βωμό του Μουσείου, μετά την ολοκλήρωση της 6ης μέρας της Λαμπαδηδρομίας για το Ρίο.

Λίγο νωρίτερα, είχε φωτίσει τον Ιερό Βράχο όπου την ανέβασε ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας μαζί με τους Ολυμπιονίκες Βούλα Κοζομπόλη, Γεωργία Ελληνάκη, Αγγελική Καραπατάκη, Εύη Μωραϊτίδου, Βιργινία Κραβαριώτη, Νίκο Δεληγιάννη.

Στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου Λαμπαδηδρόμος ήταν ο Σάκης Ρουβάς που είναι ο πρεσβευτής της εκδήλωσης της Μεγάλης Τετάρτης στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ο επικεφαλής του προγράμματος “Ελλάδα Μπορείς” ένιωσε μεγάλη τιμή και υπερηφάνεια που μετέφερε το Φως του Ολυμπισμού, ξεκινώντας έξω από το Ηρώδειο και κατευθυνόμενος προς την Ακρόπολη.

Ο Σάκης επιλέχθηκε ως λαμπαδηδρόμος της Λαμπαδηδρομίας σε τμήμα διαδρομής του Δήμου Αθηναίων. Απέδειξε έμπρακτα ότι είναι δίπλα στους Έλληνες αθλητές που είναι “στο δρόμο για το Ρίο” αφού έτρεξε 250 μέτρα κρατώντας τη δάδα με την Φλόγα.

Την ίδια ώρα, συμμετείχε εθελοντικά μαζί με Έλληνες Ολυμπιονίκες σε επικοινωνιακή καμπάνια ενημέρωσης και πρόσκλησης των εθελοντών και του κοινού. «Με μια φωνή «Ελλάδα Μπορείς»! Να στείλουμε ενωμένοι ένα ηχηρό παγκόσμιο μήνυμα από την Ελλάδα, από την Αθήνα προς όλο τον κόσμο, μεταδίδοντας και φωτίζοντας τη δύναμη, την αισιοδοξία, την ελληνική περηφάνεια«, δηλώνει ο Σάκης στο TLIFE.

Εξίσου συμβολική με το άναμμα του βωμού στην Ακρόπολη, ήταν και η στιγμή που ο Σύριος Πρόσφυγας Ibrahim Al Hussein παρέλαβε την Ολυμπιακή Φλόγα στο Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο και έτρεξε ως Λαμπαδηδρόμος, στέλνοντας μήνυμα στήριξης των ανθρώπων που άφησαν την πατρίδα τους λόγω του πολέμου και αναζητούν ένα καλύτερο και πιο ασφαλές μέλλον.

Ο Σύριος μιλώντας μετά σε εκατοντάδες δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο που έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον για αυτή τη συμβολική στιγμή, είπε: «Επί 22 χρόνια κάνω αθλητισμό, αλλά αυτή η στιγμή ήταν η κορυφαία για μένα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος και θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες για την τιμή που μου έκαναν και θέλω να τους πω ότι νιώθω και εγώ Έλληνας και ίσως να πάρω μέρος και στους Ολυμπιακούς με την Ελλάδα. Αυτό που θέλω να πω στους πρόσφυγες είναι ότι όπως, έτσι μπορούν και αυτοί να συνεχίσουν τη ζωή τους και να κάνουν πολλά πράγματα…»

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας επί ελληνικού εδάφους ολοκληρώνεται σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου, στο Καλλιμάρμαρο όπου και θα παραδοθεί στην αντιπροσωπεία των Ολυμπιακών Αγώνων “Rio 2016” και θα έχει συγκεντρωθεί από νωρίς πλήθος κόσμου για να ενώσει τις φωνές του με το σύνθημα “Ελλάδα Μπορείς”.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις το μήνυμα που έστειλε ο Σάκης Ρουβάς μέσα από το TLIFE


Η Επίσημη Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 και θα το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων -αλλά και της ειρήνης- θα φέρει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ολοκληρώνοντας την Λαμπαδηδρομία, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της κωπηλασίας Κατερίνα Νικολαϊδου.

Οι βραζιλιάνοι διοργανωτές θα παραλάβουν την Φλόγα η οποία θα ανάψει στις 5 Αυγούστου στο Μαρακανά. Πριν την παράδοσή της, θα προηγηθεί τελετουργικό από την πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου και τις Ιέρειες που έχει εμπνευστεί η χορογράφος Αρτεμις Ιγνατίου υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις αναλυτικά το πρόγραμμα


Μετά την αποχώρηση της Φλόγας, ακολουθεί εορταστικό πρόγραμμα με τον Σάκη Ρουβά, την Φιλαρμονική Δήμου Αθηναίων, την Παιδική Χορωδία ΕΟΕ, βραζιλιάνικο συγκρότημα και την Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «ΒΑΚΧΑΙ».

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

READ more