Σάκης Ρουβάς: Στην χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων

Μια μέρα γεμάτη από τη μαγεία των Χριστουγέννων έζησαν σήμερα τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων στο Γουδή. Από αυτή τη γιορτή δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Σάκης Ρουβάς. Ο Αγγελιοφόρος της ΕΛΠΙΔΑΣ, που βρίσκεται πάντα κοντά στα παιδιά που έχουν ανάγκη, μοίρασε με την παρουσία του χαρά και χαμόγελα.

Η πρώτη νότα της γιορτής ήταν μουσική! Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού πλημμύρισε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες το προαύλιο του Νοσοκομείου, ενώ στους διαδρόμους του Νοσοκομείου εμφανίστηκαν οι καλικάντζαροι τυμπανιστές, ξεσηκώνοντας μικρούς και μεγάλους, και υπό τους ήχους των τυμπάνων, τους συνόδευαν στο προαύλιο.


Λίγα λεπτά αργότερα με ανοιχτή αγκαλιά έφτασαν στη Μονάδα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Αγγελιοφόρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ», Σάκης Ρουβάς, που αμέσως περικυκλώθηκαν απ’ τα παιδιά, και όλοι μαζί έσπευσαν να υποδεχτούν τον Άγιο Βασίλη, που ταξίδεψε για άλλη μια φορά από τη μακρινή πατρίδα του, το Ροβανιέμι της Φινλανδίας για να φέρει δώρα στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Ο ενθουσιασμός, η χαρά και τα τραγούδια κορυφώθηκαν όταν, στην κεντρική αίθουσα υποδοχής του Νοσοκομείου, φωταγωγήθηκε το Δένδρο των Ευχών, και η κυρία Βαρδινογιάννη, ο Σάκης Ρουβάς, ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Φινλανδίας, κύριος Antti Vaaras, τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΠΙΔΑΣ και οι διευθυντές των κλινικών, ο ένας μετά τον άλλον, κρέμασαν στα κλαδιά του τις ευχές τους, και ευχήθηκαν δια ζώσης στα παιδιά του Νοσοκομείου «του χρόνου να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στο σπίτι τους!».



Μετά το στόλισμα του Δένδρου των Ευχών η γιορτή συνεχίστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νοσοκομείου.

Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου του Νοσοκομείου και του Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» απήγγειλαν χριστουγεννιάτικα ποιήματα και τραγούδησαν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και βεβαίως τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα μαζί με τον Σάκη Ρουβά, αποσπώντας θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Έξω από την αίθουσα το τραπέζι είχε στρωθεί με λιχουδιές που έγιναν ανάρπαστες από τα παιδιά και ο Άγιος Βασίλης καθισμένος στο θρόνο του, τα έπαιρνε στην αγκαλιά του κι έβγαζαν αναμνηστικές φωτογραφίες.


Τέλος, ενώ η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού πλημμύριζε τους διαδρόμους του Νοσοκομείου με χριστουγεννιάτικες μελωδίες ο Άγιος Βασίλης και ο Σάκης Ρουβάς, φορτωμένοι με δώρα, πήγαν σε όλους τους θαλάμους και τα μοίρασαν στα παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άγιος Βασίλης από το Ροβανιέμι έρχεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα καλεσμένος του Santa Claus Kingdom και ότι τα δώρα των παιδιών ήταν προσφορά της εταιρείας Playmobil και της εταιρείας Λούνα Παρκ «Τα Αηδονάκια».


Υπεύθυνοι για τη διοργάνωση αυτής της όμορφης γιορτής ήταν η Διευθύντρια του Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ, κυρία Άννα Παναγοπούλου, και η Κοινωνική Υπηρεσία της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στην Ογκολογική Μονάδα.

Στη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων παραβρέθηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Μανώλης Παπασάββας, η υποδιοικητής του Νοσοκομείου, Δρ. Άννα Ζωηρού, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρίες Μελίνα Δασκαλάκη, Αικατερίνη Μεταξωτού, Αλίνα Μινέτα, Ελένη Σαμαρά Κωνσταντακάτου, Ινώ Κωνσταντοπούλου, Ντίνα Πριτσιβέλη, Μπέκη Στραβελάκη και Κέττυ Φιλιππίδου, και πολλοί άλλοι.

Read More

And More