Σάκης Ρουβάς: Στο θέατρο Βράχων για να στηρίξει τον φίλο του Δημήτρη Λιγνάδη!

Πέρσι είχαν μια εξαιρετική συνεργασία στην παράσταση “Βάκχες”, όπου ο Σάκης Ρουβάς ενσάρκωσε το θεό Διόνυσο και φέτος ο γνωστός τραγουδιστής δεν θα μπορούσε να μην βρεθεί στην νέα παράσταση που πρωταγωνιστεί ο Δημήτρης Λιγνάδης.
Οι δυο τους συνδέονται πια με μια δυνατή φιλία και έτσι ο Σάκης βρέθηκε χθες βράδυ στο θέατρο Βράχων και στην παράσταση “Το μανιφέστο του πολέμου” που μεταφέρει στη σκηνή το εμβληματικό κείμενο του Θουκυδίδη, με κύριο ερμηνευτή τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Το εμβληματικό κείμενο μεταφέρθηκε στο θέατρο από τη Ρούλα Πατεράκη ως ένα έργο εν εξελίξει. Ο κλασικός λόγος του οξυδερκούς ιστορικού συναντά τον σημερινό θεατή μέσα από μια σύγχρονη σκηνική αναφορά στον μακροχρόνιο Πελοποννησιακό πόλεμο (431-404 π.Χ.), που δίχασε τους Έλληνες της αρχαιότητας.
Πρόκειται για το πρώτο μέρος της τριλογίας της Ρούλας Πατεράκη, η οποία είναι βασισμένη στο έργο του Θουκυδίδη. Στα τρία μέρη της τριλογίας (Περικλής, η νεύρωση της ηγεμονίας Θέρος 2014, Το σύνδρομο Αλκιβιάδης Θέρος 2015 και Άρατε Πύλας Θέρος 2016) η Ρούλα Πατεράκη εξιστορεί μέσα από μια κριτική ματιά τον πόλεμο, που με το μέγεθος και τη βιαιότητα του, συγκλόνισε ολόκληρη την κλασική αρχαιότητα.

Η παράσταση παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ στη Μικρή Επίδαυρο και χθες πολλοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στο θέατρο Βράχων για να την απολαύσουν.

Δες φωτογραφίες:

Σάκης Ρουβάς, Δημήτρης Λιγνάδης

Ρούλα Πατεράκη, Σάκης Ρουβάς

Δημήτρης Λιγνάδης

Σάκης Ρουβάς

Δημήτρης Λιγνάδης, Εύα Νάθενα

Read More

And More